Najdite svojo priložnost

Ko razmišljam o življenju danes, lahko rečem, da od nas zahteva le eno: odpornost. Če nismo odporni, težje preživimo, se spustimo v konflikte, slabo spimo, smo depresivni, jezni, maščevalni, se preveč ukvarjamo z negativnim, medtem ko nam življenje kar polzi iz rok. Čas je, da se ustavimo in si končno vcepimo v glavo, da smo dovolj odporni za vse, tudi in predvsem za tisto, kar na prvi pogled deluje katastrofalno. Mislim, da si vsaka izmed nas želi kaj boljšega, lepšega in mirnejšega, v nas je, da najdemo ravnovesje med tem, kar imamo, in tem, kar želimo. Ni rečeno, da je med enim in drugim brezno, težava je prej v tem, da zaradi hitrega tempa življenja ne zaznamo več lepih stvari, ki se nam zgodijo.

Vir: Pinterest

Ne tarnajte

Saj vem, da ni enostavno, ko so problemi na dnevnem meniju, ampak tarnanje ne pomaga. Tarnanje prinaša samo negativno energijo in ne pelje daleč. Resnično je škoda besed in truda, raje se osredotočite na kaj pozitivnega in razmislite o tem, kako rešiti težavo. Poznam veliko ljudi, ki neprestano tarnajo in so zato zelo utrujajoči; in res je: ker so tako negativni se jim negativno tudi zgodi, saj je moč besed, misli in čustev neverjetna, tega ne pozabite.

Vir: Pinterest

Izognite se sodbam

Moramo vedeti, da je svet vedno poln besed, ki nam marsikdaj ne pomagajo. Škoda je, če se ukvarjate s tem, kar drugi mislijo ali govorijo o vas, saj boste tako ali drugače težko spremenili njihovega mnenja. Če vam je jasno, kaj želite in kam greste, potem ni ovir, ostali so lahko le modni dodatek na poti, ki je jasno začrtana. Seveda velja tudi obratno, torej sami ne sodite in jasno je, da ne smete soditi niti sebi, saj smo marsikdaj do sebe še kako trdi in ostri.

Vir: Pinterest

Najdite svojo priložnost

Življenje je polno priložnosti, pravzaprav bi rekla, da je s priložnostmi nabito, če jih le znamo zaznati. Življenje od nas zahteva predvsem pozornost: da poslušamo, vidimo in gledamo s srcem, pa tudi s pametjo. V nasprotnem primeru gre vse mimo nas in imamo občutek, da se nič pametnega ne dogaja, da sploh nimamo možnosti za napredek ali zato, da bi se nam zgodilo kaj lepega. Vsekakor je tako, da v kolikor bi živeli življenje, ki je samo lepo in pozitivno, ne bi nikoli odrasli in se tudi ne bi spremenili. Negativne situacije so tukaj, da nas potisnejo naprej, zato so v resnici dobre.

Vir: Pinterest

Dnevno trenirajte

Trenirajte tako, da spremenite svojo percepcijo. Najprej morate vedeti, da vas svet nima na piki, niti ljudje, ki vas obkrožajo. Sami ustvarjate te negativne misli, posledično začutite negativne emocije. Bodite pozorni na vse te občutke, spremljajte in jih bodite pripravljeni odstraniti. Pomembno je, da ostanete vedno pozitivne, predvsem takrat, ko doživljate konflikte. Ne počutite se same, ker niste, in dejstvo je, da ste dovolj odporne in močne, da prebrodite vse in še več, o tem ni dvoma.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji
  1. Draga Lorella:),
    Pa kako krasni in srčni napotki, vse drži kot pribito in če se trudimo, na koncu vedno zmaga dobro…vrejamem v to….naj nas bo takih, ki verjamemo v dobro čim več:),
    Objem in čudovit vikend želim,
    Karin

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.