Najlepše obleke na Oscarjih

Na eni strani vojska nevest, na drugi parada vampirjev. Jin in jang, apolonsko in dionizijsko, dobro in zlo. In vmes majhna skupina pogumnih žensk, ki še vedno živijo življenje v Technicolorju. Začnemo z zmagovalko te izdaje nagrad, Michelle Yeoh, v Dior Couture, lahki kot perje, in nadaljujemo s Sofio Carson ter Emily Blunt (z najbolj preprostim in nedolžnim Valentinom), potem Rooney Maro, ki se zdi, kot bi pobegnila iz Degasove slike, in Michelle Williams, ki absolutni belini doda vsaj razkošno vezenje srebrnih bleščic. Tudi Ana De Armas je bila v beli, sicer bolj umazano beli, ali Halle Berry, v čudoviti obleki z romantičnimi vrtnicami, kot vedno zelo čudna. Torej, drage moje, bela zmaga, brez dvoma in ne, ni samo poročna.

Michelle Yeoh in Dior Couture
Rooney Mara in Alexander McQueen vintage
Andie MacDowell in Saint Laurent
Florence Pugh in Valentino Couture (dragulji Tiffany)
Halle Berry in Tamara Ralph 

Ana de Armas in Louis Vuitton
Jennifer Connelly in Louis Vuitton 
Austin Butler in Saint Laurent
Nicole Kidman in Armani Privé
Salma Hayek in Gucci
Rihanna in Alaïa
Lenny Kravitz in Saint Laurent
Kate Hudson in Rodarte
Allison Williams in Giambattista Valli
Sigourney Weaver in Givenchy
Lady Gaga in Versace
Margot Robbie in Armani Privé
Eva Longoria in Zuhair Murad Couture
Cate Blanchett in Louis Vuitton
Jennifer Connelly in Louis Vuitton 

Kot vidite je bilo na letošnjih Oscarjih veliko zanimivega in pestrega, četudi delujeta črna in bela povsem varna izbira. Če je bila včasih druga poročna obleka povezana le z udobjem, je danes njeno nošenje izbira stila. Je tista lahka, moderna, pa tudi drzna in seksi alternativa videzu slovesnosti, ki se ji ženske v letošnjem letu nočejo odpovedati. In sinoči, na podelitvi Oskarjev, je bilo veliko kreacij skladnih s to idejo … In še nekaj zanimivega: klasična rdeča preproga prvič po letu 1961 ni bila rdeča. Kreativna svetovalca oskarjev Lisa Love in Raúl Àvila sta namreč izbrala drugačno barvo: nianso šampanjca, ki ji je dodana neke vrste prevleka, ki zvezdnike ščiti pred slabim vremenom, ki te dni divja po Kaliforniji. Zaradi tega detajla skupek vsega zagotovo ni bil nič manj glamurozen in hollywoodski kot sicer.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Nekatere so prekrasne, najbolj všeč mi je bila Jessica Chastain, me pa vseeno vedno čudi, da pri vseh stilistih, nekatere tako zelo udarijo mimo. Opazi se, katera želi izstopati in šokirati, to je ok, ampak da tako zgrešijo kroj in barvo, ki ustreza polti in postavi, mi pa ni jasno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.