Najraje sem doma

Rada potujem po svetu in z leti sem postala prava oboževalka hotelov: opazujem notranjo opremo, uživam v tuji kuhinji, raziskujem kraje, ki jih še ne poznam, in vedno je tako, da bi najraje v tujino odnesla tudi kanček svojega doma. Poleg tega, da mi ponuja veliko topline in pristen občutek varnosti, je dom tudi kraj, ki ga najbolje poznam in je seveda narejen po meri. Srečo imam, ker zaradi fotografiranja za Glitter in vseh predmetov, ki vam jih redno predstavljam, lahko kupujem veliko dodatkov in je zato vsak kotiček mojega stanovanja predmet spremembe. Zanimivo, saj ko sem ga na začetku opremila, sem bila prepričana, da bo ostalo takšno za vekomaj, kasneje pa mi je bilo jasno, da se v življenju spreminjamo vsi, posledično tudi dom, ki nas gosti. Z vami bi torej delila nekaj nasvetov, kako ga polepšati, predvsem pa kako poskrbeti, da vas pridno poboža po duši. Kot vsaka stvar namreč potrebuje tudi dom pozornost, da postane vaš varen pristan in da je vedno tam, ko ga potrebujete.

Vsak teden rože

Za rože lahko zapravimo celo premoženje, vendar ni nujno. Danes jih namreč prodajajo povsod, prav za majhen denar. Privoščim si jih vsak teden, ker jih potrebujem, in najlepši trenutek je tisti, ko pridem domov, jih postavim v vazo, ni nujno, da le v dnevni sobi,  tudi v spalnici ali kopalnici. Trenutno me navdušuje simfonija tulipanov, ki me vsako jutro pozdravi z brezhibno lepoto. Dodam kavo in piškote pa sem srečna, kot nikoli. Povem vam, da mi nič ne manjka.

Vir: Pinterest

Opremite po svoje

Ne maram pravil, sploh ne na tem področju. Eni so za minimalizem, drugi za shabby chic, tretji pa črno in belo. Kakšen je torej vaš slog? Pri meni je pomembno, da so stvari skladne in lepe: motijo me okrušeni krožniki in umazane blazine, pa tudi posteljnina, ki na eni strani preveč visi. Zelo mi je všeč staro in novo skupaj in vedno upam, da se bom nekoč preselila v večje prostore, kjer bo ta kombinacija možna. Vse pa mora biti dovolj individualno, da postanejo vse te izbire vaše in ne iz kataloga, ker jih ne boste čutile.

Vir: Pinterest

Manj je več? Niti slučajno

Vem, da se boste ljubiteljice minimalizma zdaj zgražale, a osebno menim, da dom odraža ljudi, ki v njem bivajo. Torej odraža ljubezen, prepire, notranje viharje in smisel za lepoto. Včasih, oziroma največkrat to pomeni, da imamo okoli sebe različne predmete, ki niso nujno usklajeni, a pomembna je celota, ki mora biti predvsem za nas sprejemljiva. Nisem za kaos ali nered, da ne bo pomote, a ne maram praznih prostorov, ko imaš občutek, da tam notri nihče ne živi in je vse na pol skrito. Zdi se mi, da jim manjka identiteta.

Vir: Pinterest

Recikliranje starega

To se lahko zgodi takrat, ko imate predmet v kleti ali garaži in ste nanj pozabili. Morda ga imate pri starših ali babici, morda niti ni vaš, a se z lahkoto zgodi, da dobi novo življenje. Če ste ljubiteljice tehnike decoupage, ga lahko tudi na novo pobarvate in mu podarite novo vlogo; ni nujno, da je stol le stol in stari zaboj lahko shrani vse možno, tudi rože z zemljo, stvar domišljije.

Vir: Pinterest

Sonce brez sonca

Ko sem opremljala stanovanje, sem bila pozorna predvsem na eno stvar: da bo svetlo. Ko se pri meni družimo s prijateljicami, vedno pripomnijo, da pri meni naredijo najboljše selfije! Šalo na stran, ampak v resnici je tako, da je svetloba zelo pomembna že zato, da se dobro počutimo in odlično delujemo. Velika okna in svetle barve so moje vodilo, z majhnimi pripomočki pa lahko naredimo veliko: svetilke na pravem mestu, ne preveč zaves, svetli, pastelni ali celo rumeno sončni zidovi.

Vir: Pinterest

Naj vse skupaj diha

Življenje je kompromis in zdi se mi, da je prav to tisto, kar potrebujemo vedno in povsod. V modi, lepoti, v opremljanju stanovanja. Ne kopičite torej predmetov in dovolite prostorom, da dihajo. Imejte dovolj prostora, da greste mimo in raje odstanite kakšen velik kos ter dodajte dva majhna. Ni vedno tako, da živimo v velikih prostorih, zato ne kupujte ogromnih omar, če ni prostora niti za police, to je nesmiselno.

Vir: Pinterest

Barvite blazine

Menim, da naredijo veliko, oziroma kar vse. Blazine na postelji in v dnevni sobi, ni nujno, da so skladne, lahko so tudi prikupno razmetane in v različnih barvah ali oblikah. V Sofiini sobi denimo najdete luno, zvezdo, srčke, potem še blazine z balerinami, rožami in miškami. Barve so zelo podobne, skoraj iste, zato različne oblike niso moteče in prostoru podarijo odlično mero razigranosti. Podobno velja za ostale prostore in pri blazinah je tako, da jih lahko vedno menjamo, v tem je njihov čar, ne stanejo veliko in nam omogočajo veliko mero eksperimentiranja.

Vir: Pinterest

Table in napisi

Vse se je začelo v kuhinji, s seznamom za v trgovino. Potem je prišla tabla z obveznostmi za cel mesec in magnetki v obliki rože (ki so bistveno primogli k temu, da je bila kupljena), nakar vision board, ker verjamem v vizualizacijo in potem še ostali napisi. Be nice, Smile, Happy in tako naprej … na steni, omari, hladilniku, skratka pred očmi, zato, ker so male stvari tiste, ki prostoru vdahnejo posebno noto. Če pa je tabla prazna, je prav gotovo pripravljena, da sprejme vaše misli. Seveda pozitivne!

Vir: Pinterest

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.