Namig za izlet: jezero Braies v Italiji

Na robu Dolomitov se nahaja jezero, ki jemlje dih. O njem sem želela že pisati iz zelo smešnega razloga: večkrat naletim na njegove slike na Instagramu, saj je v zadnjih letih postalo najbolj “instagramirano” jezero vseh časov. No, recimo, da si v resnici deli mesto s Hallstatom in ker sem do avstrijskega jezera pred kratkim že priromala (članek najdete tukaj), imam prav slutnjo, da bo moja naslednja destinacija Lago di Braies.

Lago di Braies v Italiji
Lago di Braies v Italiji
Lago di Braies v Italiji
Lago di Braies v Italiji

Ko pogledam te čudovite fotografije, pomislim, da so prav gotovo popravljene. Potem naletim na video in se le prepričam, da je voda dejansko tako turkizna. In da, lesene barčice so ravno prav romantične in shabby zato, da jih zjutraj najamemo (za kar je potrebno biti na licu mesta ob 9.30, saj potem jih ni več … turisti, pač) in se potem pustimo zibati ob zvokih vode. Sumim le, da je na jezeru vedno veliko ljudi, kar pomeni, da ni najbolj mirno, a z malo sreče se da prav gotovo najti kotiček, ki je kot iz pravljice.

Lago di Braies v Italiji
Lago di Braies v Italiji
Lago di Braies v Italiji
Lago di Braies v Italiji

Zanimivo, da je v Italiji jezero postalo slavno predvsem zaradi serije Un passo dal cielo – Gorski čuvaj. Serija je že s prvim delom, prikazanim spomladi 2011, presegla pričakovanja, ogledalo si jo je več kot šest milijonov gledalcev, to pa se je kmalu poznalo tudi ob jezeru Braies, ki je zdaj eno najbolj obiskanih jezer v Zgornjem Poadižju. Mavrični odtenki njegove vode, ki segajo od svetlo modre do globoko zelene, poskrbijo, da je jezero idealna kulisa za slikanje in za to, da si spočijete oči. Fotogenično jezero s kuliso gora spada pod Unescovo svetovno dediščino.

Lago di Braies v Italiji
Lago di Braies v Italiji
Lago di Braies v Italiji

Le nekaj kilometrov po kraju Dobbiaco (v smeri mesta Brunico) je odcep, kamor nas usmeri tudi tabla za jezero. Sledimo cesti še dobrih 8 kilometrov in tako pridemo do našega jezera. Avto parkiramo na plačljivem parkirišču, le nekaj korakov stran od jezera. Okoli jezera je enostavna pot, ki nam bo vzela dobro uro hoje. Skratka: Braies je odlična zamisel za izlet takrat, ko potrebujete mir in si želite brezhibne narave.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

3 komentarji
  1. Le dovolj zgodaj je potrebno biti tam, to je do 9 ure dopoldan, saj je drugače potrebno parkirati kar nekaj kilometrov stran, sicer vozi avtobus, ampak mi smo bili s psom… Je pa zelo lepo…..

  2. Lani sem bila tam in jezero me ni navdusilo. Nic posebnega, pa se gneca. Sla pa sem do jezera Sorapis, ki pa je v resnici izjemne barve.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.