Napotki za odličen make-up po 60. letu

Danes z največjim veseljem odgovarjam na prošnjo gospe Tinkare, stare 60+ in velike ljubiteljice make-upa. Sprašuje me namreč, kako se dobro naličiti takrat, ko koža ni več mladostna, in kakšne so prave barve za rahlo nagubane veke. Danes se torej z veseljem posvetim njej in ženskam, ki niso rosno mlade, a si prav tako želijo dobrega make-upa in lepega izgleda s pomočjo pravih produktov. Vseeno imejte vedno v mislih, da je vsaka koža samosvoja in vsaka ženska zase ve najbolje.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Najprej primer

V bistvu je to pripomoček, ki ima zelo pomembno funkcijo, a ga ženske bolj malo uporabljajo. Kot ne bi bil slaven ali pa dobro ne vedo, katerega kupiti. V resnici je vsak primer dober že zato, ker poskrbi, da postanejo razširjene pore nekoliko manj vidne in tudi koža ima lepšo barvo, je uniformirana in pripravljena na puder. Poleti je tako, da je že primer dovolj, torej kar brez pudra. Če ste vseeno za puder, potem vedite, da je kar dobro, če ga nanesete s spužvo ali čopičem in ne z rokami, ker bo rezultat veliko bolj naraven.

Brez eyelinerja in močnih barv

Eyeliner zapira oko, in to je dejstvo. Glede na to, da postanejo pri določenih letih veke nekoliko bolj nagubane, je bolje, če ga kar preskočite. Podobno velja za debele črte s svinčnikom ali močne barve, ki so na veki težke. Raje se poigrajte z barvami, ki se prelivajo, in dobrimi čopiči zato, da zabrišete robove.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Izbira pravega svinčnika

Kar dobro je, če ni popolnoma črn. Odlična alternativa je rjava barva, ker deluje veliko bolj nežno. Poleti si lahko omislite tudi olivno zeleno barvo, vedno v kombinaciji s strogo črno maskaro, ki poudari trepalnice. Moj nasvet je, da izberete svinčnik, ki je res zelo, zelo mehak, zato, da ne razdražite kože, pa tudi zato, ker bo barva nekoliko bolj intenzivna.

Kako je s šminkami

Odsvetujem svinčnik, ker zna biti rob preoster. Poleg tega je treba šminko izbrati glede na sezono, polt in videz: cilj je pokazati svoj obraz na čim bolj pristen, mladosten in eleganten način. Izberite torej naravne barve, ki ne lezejo čez rob: vsi bež in nude odtenki so dobrodošli. Rdeča je torej nekoliko bolj zahtevna, ker skoraj vedno zahteva rob; same torej veste tudi, koliko ste spretne.

Nikoli ne pozabite na nego

Koža je ogledalo vaše duše, tako kot oči. Vedno stavite na dobro nego in predvsem odlično, brezhibno čiščenje kože. Ko greste spat, imejte na sebi le pižamo ali niti te, koža naj bo 100 % čista. Izberite nočno, dnevno kremo in tudi serum plus masko. Tu in tam je nujno, da naredite piling in če imate dovolj časa in denarja, vam bo tudi kozmetičarka pomagala.

Čudovita Jane Fonda

In bodite srečne

Ker se sreča na koži dejansko pozna in o tem sem prepričana!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.