Če ste kdaj bile na masaži, ste tudi najbrž pomislile, da bi bilo kar dobro imeti osebnega maserja. Ali vsaj dovolj časa in denarja, da bi si lahko omislile tovrstno nego vsaj dvakrat na teden. No, sama sem istega mnenja. Nisem pa šla nikoli na ročno masažo obraza, pravzaprav sem o tem tudi nekaj slišala, prav tako o obrazni jogi, a je osebno nisem poskusila, čeprav me vedno zelo mikajo vse stvari, povezane z lepoto in s tem, da bi imela čim manj gubic. Saj vem, da je proces staranja neizbežen, a če ga lahko vsaj malo upočasnim, sem zelo zadovoljna. In tako sem “po naključju” (a kaj ko naključij ni) naletela na Saro Bičič, zelo prijazno in prijetno maserko obraza (“facialist”), ki jo je celo revija Harper’s Bazaar postavila med pet najboljših na svetu. Tako je, na svetu. Glede na to, da ima Sara svoj salon v Kopru, sem se kar napotila k njej in zadevo tudi sama testirala.

Vir: osebni arhiv

Na njeni spletni strani www.sensitivityandbeauty.com najdete kar nekaj informacij o fitnesu za obraz, predvsem pa o njeni tehniki masaže z uporabo poldragih kamnov. Sara z masažo obraza aktivira mišice, ki sem jih v trenutku zelo dobro začutila. Vesela sem, ker mi je takoj povedala, da imam natreniran obraz, kar je nedvomno posledica res dobrih tretmajev, ki sem jih naredila pred poletjem (nekaj več o moji izkušnji najdete tukaj). Juhu, dobra investicija! Ročna masaža obraza je kar izziv in medtem ko pišem, me dejansko boli vse, z vratom in hrbtom vred, saj imam težavo z napetostjo in stresom (vem, nisem edina), ko pa je Sara sprostila limfo in gnetla mišice, sem na trenutke videla zvezde. Povem vam: ni kar tako. S pomočjo čudovitih in zelo dišečih olj je masaža gladka in hitra, začutiš pa prav vsako mišico, od tistih, ki držijo gor obrvi do tistih, ki jih imaš okoli ustnic.

Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

Ta naraven lifting obraza je pravzaprav neverjeten. Sensitivity and Beauty je bil prvi na Obali s tem treningom. Aktivirane obrazne mišice so lahko rešitev za marsikatero težavo, kot vem tudi za migreno (in spet je to moj primer). S treningom in tehnikami naravnega liftinga upočasnjujemo proces staranja in posledično povešanje kože, spodbujamo limfni obtok obravnavanega dela ter stimuliramo proizvodnjo kolagena in elastina. S staranjem se obrazne kosti začnejo premikati gravitacijsko navzdol in posledično zdrsnejo z njimi tudi mišice in koža. Tako se začne obraz počasi povešati. Gubice in mišična napetost so posledica emocij, ki jih izražamo skozi življenje. S pritiskom na točke na obrazu in s sproščanjem določenih področji ustvarijo pri stranki blagodejno stanje. Ker so obrazne mišice najkrajše mišice in jih zaradi tega zelo hitro aktiviramo, so rezultati obeh tehnik vidni že po prvem tretmaju.

Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

Zdaj pa še o uporabi kamnov. Gua sha terapija je podporna metoda akupunkture. Izvajamo jo s posebnim gua sha ploščkom (kamnom) v velikosti manjšega glavnička, s katerim drgnemo po koži vzdolž meridianov (energijskih poti). Gua sha v prevodu pomeni »strganje vročine«. Z drgnjenjem ob kožo izboljšamo prekrvavitev tkiv, spodbudimo limfo in aktiviramo mišice. Koža med izvajanjem gua sha terapije rahlo pordi, vendar se ne poškoduje. Drgnjenje in pritiskanje na izbrane akupunkturne točke je zelo prijetno in sproščujoče. Ta tehnika pripomore k bolj svežemu izgledu obraza, obnavljanju kože, glajenju gubic, liftingu in zmanjševanju zabuhlosti. Me ni čudilo, da sem imela po tretmaju gladko kožo in nobene zabuhlosti, kot bi spala 24 ur, čeprav nisem bila niti malo spočita.

Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

Kar se mi zdi zelo koristno, je tudi to, da mi je Sara dala vse napotke, kako naj obraz sedaj zmasiram sama doma, kar z dlanmi in kančkom olja tako, da bom nadaljevala po njeni poti in zdi se mi, da bo kar prava!

 

2 Comments

Komentiraj