Nekaj odličnega za telo in tudi za dušo

Zanimivo, kako se v življenju vedno naučiš česa novega in nikoli ni prepozno za dobre izkušnje. Tako sem se tudi jaz podala po poti čaja in kljub temu, da sem res strastna ljubiteljica kave in je ne zamenjam za nič na svetu, me je v resnici prepričala prijateljica. Ko sem ji namreč podarila Dammann čaj, nisem dobro vedela, kaj vse se skriva v tistih čarobnih vrečkah, zaupala sem le prodajalki, mi je rekla, da je to najboljši čaj na svetu. In da, izgledal je vrhunsko, tako noro ženstven in zelo eleganten. Ko pa je moje darilo priromalo do prijateljice, sem takoj dobila povratno informacijo, da je čaj vrhunski, saj te poboža po duši, ter hkrati prejela vabilo: Nujno moraš k meni, ker to je res čaj za prijateljice.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

In tako se je začela moja nova zgodba. Podobno kot izdelovanje kave je tudi čaj v bistvu prava umetnina, ki poboža vsa čutila. Dammann Frères je vodilni svetovni proizvajalec čajev, ki zadovoljijo tudi najbolj zahtevnega poznavalca. Izbiramo lahko med čistimi ali aromatiziranimi belimi, zelenimi, črnimi, rooibos, zeliščnimi in sadnimi čaji. Na voljo so v posebnih kristalnih vrečkah ali pa v razsutem stanju v unikatnih in elegantnih kovinskih škatlicah. Všeč mi je tudi to, da ko ni več čaja, ostane škatlica, seveda kot spomin na nekaj zelo dobrega, a hkrati kot predmet, ki se hitro spremeni v nekaj novega.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Da bi zaščitili čaj, ki je občutljiv na svetlobo in vlago, pri podjetju Dammann Frères po istem načelu razvijajo nove čajnice (pločevinke), posebej narejene za najboljšo hrambo. Pločevinko za čaj Dammann Frères rišejo zadržane in elegantne linije, ki povzemajo barve blagovne znamke. Izbrala sem tri odtenke zlate, ki jih vidite tudi na fotografijah, in vse so prave male umetnine.  Pločevinka je rezultat znanja in vsakodnevne volje, da bi v njej ponudili najboljše čaje. Sistem zapiranja zagotavlja popolno shranjevanje kakovostnih čajnih lističev in vzdrževanje krhkega ravnotežja aromatizirane mešanice.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Vem, da prihajajo tudi kompleti čaja in pribora za poznavatelje in ljubitelje tega čarobnega napitka, saj je za vogalom božič z ostalimi prazniki. Zdi se mi, da je čaj čudovito darilo, ki pravzaprav združuje ljudi. Je super za dušo, meditacijo, za klepet, za takrat, ko si želimo miru, in pa zato, da si vzamemo nekaj dragocenih trenutkov le zase. Hmm, da, malo spominja na moje obrede s kavo, a tukaj moram priznati, da ima čaj tudi nekoliko bolj duhovno noto, ki mi je pravzaprav zelo všeč. Že to mešanje in iskanje različnih rastlin ima v sebi nekaj magičnega, ki te pomirja in prizemlji. Čaj je nekakšna povezava med zemljo in nebom, med nami in vsem, kar nas obkroža. Za letos že vem, kakšna božična darila bom nabavila in tudi kdo jih bo prejel.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Čaje Dammann Frères lahko kupite na spletu ali v prodajnem salonu illy na Fajfarjevi 33 v Ljubljani, ali v trgovini Espresso BTC v nakupovalni galeriji Kristalne palače. Vsekakor se vam splača pogledati čaje in vse dodatke, ki sodijo zraven: povem vam, meni se je odprl nov svet.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.