Oblike so se malo spremenile: špičaste, dolge, posebne in avantgardne so se, vsaj v tem trenutku, ustavile in nohti so postali normalni, vsaj na področju oblike. Kratki torej, a spet ne preveč, ovalni ali rahlo kvadratni, kar je bolj odvisno od oblike prstov in vašega osebnega okusa. Sama sem vedno za bolj kvadratno zato, ker se na tiste super okrogle nohte še vedno nisem navadila. Barve pa … no, te res navdušujejo in tukaj je nekaj glavnih trendov za letošnjo vročo sezono.

Gloss in gel sta še vedno zelo priljubljena

Mnogo žensk se odloči za isto manikuro in pedikuro, kar vedno deluje zelo šik in elegantno. Poletne barve so predvsem žive: koralne, modre, zelene, rdeče ali pa nude, vendar zelo mlečne in prav nič prosojne.

Vir: Pinterest

Skittles nohti za razigranost

Tovrstni nohti se navdihujejo po istoimenskih bonbonih, zato je vsak v drugi barvi. Te so dokaj intenzivne in po mojem jih je kar težko kombinirati z oblačili, predvsem v smislu, da znajo zelo priti do izraza in ukrasti vso pozornost. Nisem prepričana, da je to vedno dobro.

Vir: Pinterest

Pastelna mavrica

O tem stilu manikire smo že pisali in v tem poletju se ne pojavlja prvič. Osebno mi je zelo všeč, ker jo lahko narediš tudi z zelo nežnimi, pastelnimi barvami in v tem primeru ni prav nič agresivna. Seveda so roke izpostavljene, zato zahteva res lepe nohte, predvsem pa isto dolge.

Vir: Pinterest

Elegantne nalepke

Namenoma sem napisala “elegantne”, saj so določene nalepke, v smislu bleščic in črk, res preveč in potem tudi negovana roka izgubi svoj čar. Z nalepkami je treba paziti zato, ker hitro delujejo punčkaste in to ni vedno dobro. Osebno so mi všeč prav drobne in diskretne, bele ali zlate in v kolikor vam ostanejo in imate doma hčerko ali nečakinjo, sestrično ali mlajšo sestro, vam povem, da ne bodo šle v zaboj za smeti.

Vir: Pinterest

Prosojne z majhnimi dodatki

Lahko gre za vzorce, narejene z lakom, ali za drobne nalepke. Osnova nohta pa ostaja prosojna in zelo enostavna, zato gre za skoraj neopazno manikiro, ki je zelo primerna za mlade. V tem poletju je nekoliko nadomestila klasično francosko manikiro, ki mi je osebno bolj všeč, a najbrž tudi zato, ker sem je zelo vajena. Kakorkoli že, tudi ta rešitev je izvirna in ljubka.

Vir: Pinterest

Komentiraj