Moram reči, da sem vedno zelo očarana, ko imam pred sabo koledar. Morda zato, ker je v meni velika ljubezen do papirja in če samo pomislim, da bo morda nekoč vse digitalno, me pošteno zmede, ali pa zato, ker so bili koledarji v moji mladosti nekaj, kar si preprosto moral imeti. Od Pirellija, ki sem ga nekoč dobila in je potem leta in leta krasil mojo pisarno, do Bon Jovija, ki mi je mežikal iz spalnice. Resnici na ljubo, tega je bilo res veliko. In tudi danes ni drugače, le slog sem zamenjala: pred mano visi čarovniški z vsemi lunami, ki me spominjajo na razpoloženje ljudi in nihanje narave. Koledar je nekaj, kar ohranja tvojo pozornost na tukaj in zdaj, če ima povrh vsega tudi lepe fotografije, no, potem je res zmaga.

Danes vam predstavljam nov koledar za leto 2023 z naslovom Interlaced (prepleteno). Letošnja kolekcija predstavlja različne tehnike spletanja kit. Namen je bil prikazati, da lahko z isto tehniko pletenja kit naredimo različne pričeske, ne glede na to, ali iščemo bolj vsakdanji, nosljiv ali pa glamurozen, avantgarden videz. Uporabili smo 4 modele in na vsakem naredili dva videza z isto tehniko pletenja – en bolj vsakdanji videz, drugi pa nekoliko bolj »prepleten«. Prvi videz predstavlja bolj zapleteno neskončno kitko oziroma infinity braid.

Pričeske so resnično posebne in avantgardne, hkrati nas rahlo popeljejo v preteklost, kot bi bile te ženske prave bojevnice. In kot vidimo slavimo tudi intenzivne barve in novo romantiko, ki jo toplo pozdravljam tudi sama. Koledar je mala umetnina, narejena pri nas doma, zato čestitke ekipi, ki je bila kot običajno izvrstna!

Komentiraj