Pismo bralke: kaj obleči za hčerkin maturantski ples

Prihaja lepa sezona in tukaj so maturantski plesi, že skoraj za vogalom, ki seveda niso izziv le za mlada dekleta, temveč tudi za starše in predvsem mame. Kaj torej obleči za priložnost, ki je mala, velika prelomnica v življenju hčerke? Tako mi je pisala Pia:

Res se mi ne sanja, kaj naj oblečem. Želim si biti lepa, mladostna in hkrati tudi mama. Plesala bom, gotovo, in tudi občudovala svojo princeso! Kaj pravi bonton? Pia

Zanimivo vprašanje, hvala Pii, takoj se lotim odgovora. Najpogostejša izbira za tak dogodek je lahko koktajl obleka, ki predvideva klasično obleko za moškega in podolgovato lahkotno obleko za žensko. Prej kot pravila je pomembno, kaj bo nosila hčerka: če bo v dolgi obleki, je dobro, da je mama v koktajl in torej do kolen ali midi, če bo hčerka v krajši obleki, je lahko mama tudi v dolgi. Podobno kot za poroko je dobro, da ne nastane tekmovanje med mamo in hčerko, ker vemo, kako je s tem: dekleta so v teh letih res zelo, zelo občutljiva. Če smo še vedno v dvomu, pa je super rešitev kombinezon: na ženski postavi, ne glede na to, kakšna je, izgleda res čudovito (plus ne bo težav z nogavicami, ki marsikdaj sprožijo dilemo o barvi, tankosti in prisotnosti nasploh).

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Mladostno in elegantno

Enako pomembno je izbrati takšno obleko, ki v celoti prenaša razpoloženje dogodka, poudarja mladost in nežnost njegovih glavnih akterjev: otroci postajajo odrasli, me pa jih pridno opazujemo. Na podlagi tega bi osebno izbrala obleko iz lažjih tkanin in v svetlih tonih; vem, da se ženske pogosto odločijo tudi za črno, a morda je v tem kontekstu preveč stroga. Alternativa je temno modra, denimo v kombinaciji s slonokoščeno, da ne bo preveč toga in poslovna. Ni nujno, da je to plesna obleka, a imejte v mislih, da ne sme biti poletna obleka ali pač obleka za vsak dan, ki ji dodamo le pete. V primeru maturantskega plesa je res dobro, da investiramo malo več, kot bi šle na poroko: dogodek je pomemben in svečan, vi pa boste na vseh možnih slikah.

Dvodelne kombinacije

Če ste za dvodelne kombinacije, super. V tem primeru svetujem krilo na A, v midi dolžini, lahko pa je tudi ravno krojeno in z visokim pasom, lepo bluzo (res elegantno, morda svileno, s pentljo, lepimi gumbi, lepimi rokavi), čudovit nakit za zraven. Pika na i boste pričeska in make-up, dobro je, da ne prepustimo stvari naključju, temveč se prej pripravimo.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Kako je s hlačami?

Tudi eleganten kostim je lahko dobra rešitev, a naj ne bo črn. V tem primeru je nujno potrebno staviti na barve, z belo in slonokoščeno na prvem mestu, potem še vse ostale. Nikar ne pozabite na čevlje, ki so še kako pomembni: večeren model ostaja najboljša izbira, ni nujno, da s super visoko peto, a vseeno mora biti zelo eleganten.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Pozdravljena gospa Lorelka

    Zelo lepe obleke ste izbrali. Zanima me četrta slika obleke-na kateri strani bi se jo dalo kupiti. Hvala in lp

    Mihaela

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.