Oskarji: najbolj glamurozna prireditev leta

Oskarji so nedvomno najbolj glamurozna prireditev leta, dogodek, o katerem govorijo vsi. V resnici gre le za eno noč, ki se je odvijala točno včeraj, ampak zraven je še veliko kolateralnih prireditev, ki so se letos začele z zelo posebno zabavo. Eno je gostila  ženska, oblikovalka, ki je zame mit: Diane von Fursenberg. Pri sebi doma je namreč priredila sofisticirano večerjo za ženske, saj so te “punce” slavile ženske, ki so bile letos na Oskarjih glavne akterke. Gostiteljica je skupaj z Avo DuVernay, Dawn Hudson in Tesso Thompson priredila in organizirala že šesto edicijo Diane von Furstenberg and the Academy Museum of Motion Pictures’ Oscars Luncheon, ki ga podpira asociacija DVF’s InCharge ter Academy’s Women’s Initiative. Gre za čudovito iniciativo, na kateri se ženske pogovarjajo o tem, kako bi se Hollywood dejansko lahko spremenil, če bi pred kamero ženske in moški imeli enake pravice. In spet smo tam. Emancipacija je nedvomno naredila svoje, a Hollywood ostaja moški. Žal. Naj še dodam, da je samo 30 % nominacij letos šlo ženskam, se pravi 130 moškim in 56 ženskam. To vam da misliti, kajne?

Vir: Pinterest

Po Oscarjih pa je na vrsti že slavna zabava, ki jo organizira revija Vanity Fair. Tisti, ki je Oskarja prejel, pride na prireditev brez težav, ostali potrebujejo vabilo ali karto, ki lahko stane do 50.000 dolarjev. Hkrati se bo na Bevery Hillsu odvijala tudi razstava Vanity Fair: Hollywood Calling, ki bo odprta do 26. julija. Ob tej super zabavi je še en dogodek, ki ji dobro konkurira: dobrodelna zabava Eltona Johna, na kateri so lani izbrali kar 5,8 milijona dolarjev za boj proti aidsu.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Sicer je bilo v tem tednu res veliko prireditev, ki se zgodijo “v pričakovanju Oskarjev”, med temi je še posebej zanimiva Film Independent Spirit Awards, ki se odvija na plaži v Santa Monici. Vse skupaj izgleda zelo boemsko in nekoliko drugačno, a v tem je seveda tudi čar. No, ne mislite, da sem pozabila na najlepše letošnje obleke, daleč od tega. Sledijo torej tisti, ki so prepričali, presenetili, udarili mimo ali dali misliti. In nasvidenje prihodnje leto!

Billie Eilish – Chanel
Brad Pitt – Brioni
Brie Larson – Celine
Charlize Theron – Dior
Laura Dern – Emporio Armani
Margot Robbie – Chanel
Natalie Portman – Dior
Penelope Cruz – Chanel
Renee Zellweger – Armani Privé
Rooney Maara – Alexander McQueen
Saoirse Ronan – Gucci
Scarlett Johansson – Oscar de la Renta
Sigourney Weaver – Dior
Timoothee Chalamet – Prada
Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.