Pet korakov do brezhibnega poletja

Pisateljica Deb Caletti je napisala:

Poletje je čas, ko se čudovite stvari lahko zgodijo mirnim ljudem. Za nekaj mesecev je tako, da od tebe nihče ne zahteva, da si takšen, kot drugi pričakujejo. V zraku vonj po sveže pokošeni travi in priložnost, da se globoko potopiš v bazen, ti podarijo pogum, ki ga čez leto nimaš. Lahko si hvaležen in lahkoten, saj te nihče ne gleda in nimaš preteklosti. Poletje je čas, ki odpre vrata in ti dovoli, da greš ven.

Ta občutek brezhibne sreče me je popolnoma prevzel, ker sem poletni človek in bi takoj podpisala za 365 dni sonca in mirnega lesketanja na morju. Zato je tudi nastal ta mali vodnik za veliko srečo, seveda poletno, a hkrati tudi splošno, saj si vse želimo le to: ohraniti dobro počutje tudi in predvsem takrat, ko stvari niso ravno na svojem mestu.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Ljubezen v srcu

Tam mora biti doma in nikoli je ne spustite. Ne gre za ljubezen do partnerja, ki je sicer čudovita, gre predvsem za ljubezen do sebe, ki je ne sme nikoli zmanjkati. In tudi globoko spoštovanje, ki ti ne dovoli, da po sebi hodiš in teptaš dušo … Poskusite ohraniti dobro in prijetno predvsem takrat, ko se zgodijo neprijetne stvari; imejte prostor v srcu, ki je le vaš, zato je varen in čaroben, vedno vas bo čuval in tukaj vas ne bodo našli.

Vedno glejte na pozitivno stran

Prav gotovo obstaja, saj je vedno prisotna. Možno je, da je na začetku ne vidimo, a to še ne pomeni, da ne obstaja, daleč od tega. Kozarec je na pol prazen ali na pol poln, odvisno od zornega kota, na vas pa je, kako boste nanj gledali. Če bo na pol poln, bodo stvari tudi lažje in vedno boste imele občutek, da obstaja resnica. Z optimizmom pridemo dlje kot s tarnanjem in pesimizmom.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Brez pričakovanj

To je sicer točka, ki bi potrebovala veliko pisanja, a če sem kratka … Niso drugi krivi za našo srečo ali nesrečo, krivi smo samo mi. Zato ne pričakujte, resnično nikoli, niti od otrok ali moža, ker so pričakovanja, prav vsaka, vezana na vašo resnico in ne na resnico drugega človeka. Če se znebite pričakovanj, se znebite tudi slabe volje in energije, ker boste razumeli, da imate sami v rokah vajeti življenja in vedno je bilo tako.

Štejte blagoslove

Saj veste, da jih je veliko, kajne? Morda tu in tam nanje pozabite, a to še ne pomeni, da jih ni. Če jih ne vidite, potem napišite seznam, bodo v hipu bolj jasni. Vsak dan doživljamo blagoslove, a kaj ko jih spregledamo in postanejo samoumevni. To je velika napaka, ker se vedno osredotočimo na slabo in pozabimo vse dobro, kar se nam je zgodilo. Na takšen način dodajamo slabi izkušnji še več energije in iz zrna naredimo goro. Imejte torej v mislih blagoslove, štejte jih, vsak dan znova.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Spustite preteklost

Spustiti ne pomeni pozabiti, saj smo preteklost mi in brez nje bi bili popolnoma drugačni. Spustiti pomeni predvsem ne ozirati se in iti naprej, ne glede na posledice in občutke, morda tako, da bolj poslušamo svojo podzavest in intuicijo. Ženske znamo biti zelo intuitivne, težava je v tem, da marsikdaj pomotoma mislimo, da gre le za občutek, ki vara. Običajno ni tako: prvi vtis šteje. Preteklost naj ostane tam, kjer je, vedno bo tam, ne bo izgubljena, vedno se boste lahko vrnili, če jo boste potrebovali. Vendar ne smete biti v njej ujeti, kot bi bili zaprti v sodu brez zraka. Pojdimo naprej.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Draga Lorella:),
    Čudoviti napotki, za vse življenje, vse drži in hvala ker nas vedno znova spomniš na stvari, ki jih v hitrem življenju pozabimo. Čudovit stayling, krasno krilo in natikači!
    Tvoja energija je pa vedno najlepša:),
    Objem in vse dobro
    Karin

  2. Spet mi je nekaj všeč. Cekarček.. 🙂 Lorella, z vsakim vašim zapisom pobožate dušo pa naj bo žalostna ali vesela. Vedno ste vi tudi da je naša duša “pomirjena”.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.