Pet napak zrelih žensk pri make-upu

Ko sem nazadnje gledala različne intervjuje z make-up artisti, ki sem jih naredila v sklopu svoje dolgoletne kariere, sem si prav rekla, da moram strniti njihove nasvete. Ko jih ujamem v zakulisju modnih revij, mi je jasno, da mažejo najlepše in najmlajše manekenke, a vedno jih vprašam, kako je z nami, zrelimi ženskami, ki nismo na pisti in si želimo prav tako biti lepe. Načeloma vsak zagovarja naravno lepoto, hkrati pa so vsi omenili napake, ki jih ženske delamo takrat, ko imamo na obrazu gubice in gube ter se zgubimo v morju trendov.

Vir: Pinterest

Zaznala sem pet različnih napak in jih z veseljem delm z vami, saj menim, da ni nikoli prepozno, da se poboljšamo.

Ne uporabljamo primerja

O tem se še vedno premalo govori. Primer ni korektor, je prav primer, torej sredstvo, ki make-upu dovoljuje, da ostane na svojem mestu. Problematične so predvsem veke, ker z leti postajajo bolj mastne, posledično barvice, črtala in senčila ne držijo. Prvi korak je, da veke namažemo s primerjem in se šele potem lotimo make-upa. Načeloma je tudi primer rahlo svetlejši, zato bo sama veka svetlejša in tako bo delovala tudi nekoliko bolj mladostno.

Primer Too Faced Shadow Insurance

Temna barva na celi veki

Temna barva zelo zapre oko in nam podari nekaj let več. Če so vam všeč zadimljene oči ali na splošno temne barve, vedite, da jih lahko uporabite le v zunanjem kotičku. Veka naj bi ostala svetla ali vsaj svetlejša. Na veki so lepe slednje barve: bež, slonokoščena, pudrasta, svetlo roza, zlata, Ko so kotički temnejši, poskrbite, da ni robov, vse mora biti zabrisano.

Vir: Pinterest

Ne uporabljamo svetlih svinčnikov

Svetel svinčnik je odlična rešitev zato, ker odpre oko. Nujno ga morate imeti v notranjem kotičku, v smislu svetle točke na obrazu in tik pod obrvmi. Ključnega pomena je, da izberete svetel svinčnik, ki je zelo mehak, enkrat potegnete in je črta že vidna. To velja tudi za notranjost veke.

Vir: Pinterest

Predebela črta eyelinerja

Če je eyeliner čez celo veko, bo zaprl pogled. Če je črta predebela, bo poskrbel, da izgleda oko manjše. Eyeliner naj bi bil samo na zunanjem delu očesa, torej od sredine proti zunanjem delu in ne drugače. Če imate mastno veko, izberite eyeliner v fluomastru, ker se hitro posuši in ne pusti sledi. Črna barva je vedno najbolj hvaležna.

Vir: Pinterest

Pozabimo na obrvi

Dve stvari sta na obrazu ključnega pomena: obrvi in nasmeh. Oba sta odlična naložba, zato je kar dobro, če investirate v lep, urejen in bel nasmeh ter poskrbite, da so obrvi urejene. Če ste jih celo življenje pulile, je najbrž tako, da niso ravno goste. S pomočjo svinčnika počasi narišite manjkajoče dlake. Lahko se odločite tudi za tetovažo, a pozor, naj jo naredi pravi strokovnjak, saj v primeru, da vam ne bo všeč, vedite, da boste imele takšne obrvi še eno leto.

Vir: Pinterest

Z malo dobre volje lahko naredimo ogromno!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.