Pet zdravih živil za več mladosti

Verjamem, da se mladost nahaja tudi v hrani, ki jo zaužijemo, in ne le v kremah proti gubam, ki jih uporabljamo za obraz. In seveda so tukaj tudi življenjski slog, spanje, pitje vode, telovadba in še kaj bi se našlo, a dokazano je, da s hrano lahko naredimo veliko in morda je prav poletje pravi čas za to, da se znebimo slabih navad in začnemo živeti bolj zdravo. Nekatera živila vsebujejo vitamine, druga proteine ali beljakovine, tretja so super proti stresu in dobra za miren spanec, tukaj pa je seznam hrane, ki naj bi jo ženske uživale zato, da bi ostale čim dlje mlade.

Paradižnik

Po 30. letu postane metabolizem počasnejši in paradižnik naj bi pomagal prav na tem področju. Vsebuje tudi vitamin C, ki deluje proti staranju, zato je kar dobro, če si ga privoščimo, pa ne le tu in tam, temveč kar redno.

Vir: Pinterest

Losos

Predvsem zato, ker poskrbi, da ostanejo možgani mladi. Brez dobrega in zravega razmišljanja postane telo utrujeno in staro. Losos pozitivno deluje na področju spomina in nam pomaga ohraniti bistrost. Super je za koncentracijo.

Vir: Pinterest

Črni riž

Za boljšo prebavo, ki je pri določenih letih nekoliko bolj počasna. V primerjavi z belim rižem ima veliko manj sladkorja, zato ga hitreje prebavimo. In povrh vsega je zelo dober in poseben, sploh s piščancem ali zelenjavo.

Vir: Pinterest

Kivi

Pozitivno deluje proti napihnjenosti. Vsebuje veliko vitamina C, ki pozitivno vpliva na proizvodnjo kolagena, posledično je koža mehkejša in bolj prožna. Vsebuje tudi magnezij in kalij, kar je super za krvni pretok, torej deluje celo proti celulitu.

Vir: Pinterest

Radič

Vsebuje veliko antioksidantov, ki poskrbijo za našo mladost. Če vam je všeč okus, ki je rahlo grenak, potem ste na konju. Tudi v tem primeru lahko rečem, da čim več, tem bolje. In veste kaj? Deluje proti stresu, kar pomeni, da ko ste pod pritiskom in vam stvari niso všeč, je kar dobro, če pojeste skledo radiča!

Vir: Pinterest
Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.