Danes odgovarjam na pismo Petre, ki pravi tako:

Pred kratkim sem se poročila in nosila bele, odprte sandale. Meni so res noro všeč in razmišljam, da bi jih nosila tudi naprej. Je to ok ali so beli sandali preveč poročni, torej neprimerni za navadne stajlinge?

Jaz sem vedno za belo in zdi se mi, da so tovrstni sandali ključni za dober stil. Danes se je poročna moda, v tem smislu, zelo spremenila in prav težko je najti čevlje ali sandale, ki so “le za obred”. Četudi so zelo elegantni, s pentljo, bleščicami ali čim drugim, bomo vedno našle večerno obleko ali nekaj posebnega in primernega za kakšno drugo obleko in drugačen stajling. Bela je barva, ki gre z vsem, pomembno je, da z njo nismo obremenjeni. Povrh vsega je načeloma tako, da so poročni čevlji nekoliko dražji, zato je res škoda, če ostanejo v omari.

Izključimo pa seveda zimo in nasploh slabo vreme, ki ne vpliva dobro na belo, a še vedno so večerne izjeme. Če imate pozimi gala sprejem in se odločite za belo obleko, je potem tako, da zraven sodijo beli čevlji ali sandali. Ni velikih razlik med peto in nizkim modelom: bela je bela in bo vedno našla svoj prostor, kar se mi zdi res super. Če ima Petra model poročnega čevlja, ki je zelo obogaten z dodatki, potem se ga lahko kombinira s povsem enostavno obleko. Pozimi in spomladi je aktualna tudi kombinacija s kavbojkami: vemo, da so jeans in elegantne pete dobri prijatelji. Torej lahko rečem, da v tem smislu ni nobenih ovir, dodala bi samo še to, da smo pri belih modelih vedno pozorne na čistočo, saj morajo ostati bele barve.

Še droben nasvet: če so sandali ali čevlji iz satena in so se umazali, jih lahko mirno očistimo z robčkom za odstranjevanje make-upa, ki smo ga prej rahlo navlažile. Preverjeno: vsi madeži gredo dol!

Komentiraj