Jesen je čas prehoda med poletjem in hladnejšimi meseci, kar pomeni, da se moramo prilagoditi tudi svoji negi kože. Temperaturne spremembe, suh zrak in veter lahko vplivajo na videz in zdravje naše kože. Da bi se izognili neprijetnim težavam, kot so suha koža, razdraženost in razpoke, je pomembno, da kožo pravilno negujemo. S padcem temperatur se zrak posuši, kar lahko povzroči dehidracijo kože. Zato je ključno, da nadaljujete s temeljitim vlaženjem. Uporabite kakovostno vlažilno kremo, ki ustreza vašemu tipu kože, in jo nanašajte vsak dan, še posebej po tuširanju ali kopanju. Ne pozabite na vrat in dekolte.

Tudi v jesenskih mesecih je UV-sevanje prisotno, zato ne zanemarite sončne zaščite. Uporabljajte vlažilne izdelke ali podlage, ki vsebujejo SPF, da zaščitite kožo pred škodljivimi UV-žarki. To bo preprečilo prezgodnje staranje kože in pojav pigmentnih madežev. Jesen je odličen čas, da svojo prehrano obogatite z živili, bogatimi z antioksidanti, vitaminom C in omega-3 maščobnimi kislinami. Te sestavine bodo pripomogle k ohranjanju zdravega sijaja kože. Poleg tega je pomembno, da pijete dovolj vode, da ohranite hidrirano kožo.

Koža se nenehno obnavlja, zato je pomembno, da ji pomagate odstraniti odmrle kožne celice. Redno čiščenje in nežna eksfoliacija bosta poskrbela, da bo vaša koža sveža in brezhibna. Večina ljudi bi morala izvajati eksfoliacijo enkrat ali dvakrat na teden, vendar je to odvisno od tipa kože. Suha koža običajno potrebuje manj pogosto eksfoliacijo kot mastna. Pazite, da ne pretiravate s pilingi, saj lahko preveč agresivna eksfoliacija draži kožo.

Komentiraj