Poletne napake pri nošenju pet

Srčno upam, da jih tu in tam le obujete. Saj vem, da smo hitrejše in udobnejše z nizkimi petami in moda nam tukaj tudi zelo pomaga. V zadnjih letih so namreč zelo v modi nekoliko nižje pete, kvadratne in stabilne, a resnici na ljubo niso za vse. Mlade, z vitkimi nogami in visoke si sicer lahko privoščijo tudi žakelj za krompir namesto obleke in bodo izgledale vrhunsko, za vse ostale pe je že tako, da so višje in tanjše pete veliko elegantnejše. Glede na to, da poletje narekuje veliko lepih oblek in kril, so prav pete tista prava, večerna seksi izbira, pa vendar, ali jih znamo nositi?

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Imejte zelo urejene nohte in stopala

Z leti postane koža vse bolj suha, sploh na nogah in stopalih, zato jih morate zelo, zelo negovati. To počnete s pomočjo mastne kreme, kar ne pomeni, da jo nanesete pred odhodom od doma, ker boste v tem primeru preveč mastne in boste težko hodile. Najboljše so nočne maske za noge: se namažete s kremo, obujete bombažne nogavičke in greste spat. Zjutraj bodo noge prerojene. Nikamor brez laka za nohte, ki je že skoraj obvezen, četudi v mlečni barvi. Če nimate časa za profesionalno pedikuro, se lahko uredite tudi same, ni ovir.

Vir: Pinterest

Pazite na potenje nog

Še ena ovira takrat, ko nosite visoke pete. Noge morajo biti pač suhe, če pa je zunaj 35 stopinj, postane vse skupaj dokaj zahtevno. Kaj lahko torej naredimo? Najboljša rešitev so prosojni vložki za sandale, ker tako noga veliko manj drsi. V resnici je to skoraj edina, pametna in funkcionalna rešitev, ker so vse ostale trenutne in dolgoročno gledano, ne delujejo preveč dobro. Poskusite tudi z otroškim pudrom za telo, ker ovira potenje in bodo noge vsekakor bolj suhe.

Vir: Pinterest

Previsoke pete ovirajo cirkulacijo

Izberite pravo višino pet in imejte v mislih, koliko ur boste stale na nogah. Če je pred vami zelo dolg večer, noč, ples in še kaj zraven, potem je dokaj nesmiselno, da obujete 12-centimetrske pete, ker boste trpele. Pomembno je tudi, koliko ste vajene visokih pet, saj pomembne priložnosti niso primerne zato, da bi eksperimentirale. Vadite doma, vadite takrat, ko imate čas, in postopoma boste začutile, katera je vaša top višina. In da, po porodu se ta percepcija zelo spremeni. Sama sem bila včasih na visokih petah cel dan, zdaj se mi preprosto ne ljubi in tudi hrbet mi dovolj nagaja zato, da se potem preobujem v nižje, če že ne nizke.

Vir: Pinterest

Majhni koraki

Čeprav nekatere ženske ne znajo hoditi v visokih petah, marsikatera pozabi, da četudi je hoja brezhibna, bi morali biti koraki manjši. V nasprotnem primeru postanemo kot konji med galopom in v koraku ni nobene elegance. Majhni koraki vas peljejo daleč in seveda je v petah tako, da se vam ne sme preveč muditi. Pazite tudi na trakove okoli gležnja, saj zna gleženj zateči zaradi vročine in potem vse skupaj deluje kot nočna mora.

Vir: Pinterest

Ta drugi čevlji

Saj vem, da že veste, kako je pomembno imeti čevlje za preobuvanje takrat, ko pač ne morete več, a veliko žensk jih preprosto nima. Ene imejte vedno v avtu, sploh za vožnjo (vožnja v visokih petah uničuje peto), ene v pisarni in vsaj dvojne na dopustu. Ni nujno, da so vsi ti čevlji nizki, morajo pa imeti peto, ki je za vas udobna. Odlična odločitev je kitten heel, torej dokaj nizka peta, a spet ne popolnoma ravna. Saj vem, da ni kot stiletto, a naredi svoje.

Vir: Pinterest

Širina in dolžina

Naj vas ne bo strah, če imate poleti pol številke več, ker je normalno. In po porodu je prav tako noga razširjena. Vedno kupujte čevlje na podlagi realne številke in za natikače je kar dobro, če so malo večji, nikar pa malo manjši, ker jih boste težko nosile, profil noge pa bo obupen. Vsak model ni za vsako nogo, zato najdite model, ki vam pristaja in omogoča dobro, mirno, suvereno hojo. Nekatere ženske imajo slabo izkušnjo s petami in potem celo življenje menijo, da pet ne bodo nosile. Napaka. Pete so zelo lep pripomoček, če jih znamo uporabiti pametno in premišljeno.

Vir: Pinterest

Danes so v modi pete različnih višin in oblik. Kot rečeno ni nujno, da so vrtoglavo visoke zato, da postane noga lepa in ženstvena. Najdite svoje in jih boste hitro tudi začutile ter brezhibno nosile.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.