Polne pete, balerinke in inspiracije iz narave

Modne smernice napovedujejo, da bomo v pomlad dobesedno zakorakale v novem slogu, ki prinaša ogromno svežine. Zagotovo nam ne bo dolgčas in ravno čevlji bodo tisti statement kos, ki bo popestril opravo ter dodal tisto piko na i. Nekoliko lažji korak bo za ljubiteljice visokih pet, saj bodo to toplo sezono kraljevale polne pete. Od sandalov do mules natikačev, pri znamki Bottega Veneta smo lahko videli tudi salonarje s polno peto. Vsekakor, ko se bomo približevali toplim mesecem, bodo tudi polne pete bolj poletne. Če še nimate svojih najljubših, si omislite rjave, ki jih boste lahko nosile na sto in en način, tudi peta iz plute je tukaj zaželena. Naj vas ne bo strah poseči po belih ali bež, ki bodo kot nalašč za pomladanske in poletne oprave.

Prijeten kontrast so balerinke, ki veljajo za brezčasen modni kos. Fashionistke so jih vzele za svoje že jeseni, modni oblikovalci pa so trend le potrdili na modnih brveh. Špičaste ali ovalne, zanimive so tudi nekoliko bolj kvadratne, poiščite takšne, ki bodo lepo poudarile obliko stopala. Ponovno je govora o beli barvi, ki bo zaželena tudi pri balerinkah, za živahno noto pa izberite barve, kot so zelena, vijolična in modra. Lep detajl so tudi paski, ti so lahko iz usnja ali pa iz satena v pravem slogu balerin, ki jih lepo zavežete ob gležnju.

Tokratno inspiracijo za detajl so modni oblikovalci iskali v naravi. In našli so jo! V prvi vrsti so tu zemeljski toni, zelena v vseh niansah ter rumena, ki spominja na cvetoče rože. To pa še ni vse, saj so motivi rož tisti, ki so najbolj očitni. Od potiskom do pravih detajlov, zaradi katerih se vprašamo če so rože resnične. Loewe je sandale posul z rožami, vrtnice v beli in rdeči barvi ter ta hip zelo priljubljenim flamingovcem. Tovrstna obutev pride v poštev tudi za posebne priložnosti, sezona prihajajočih porok in maturanskih plesov je kot pisana na kožo vsem ljubiteljem rož.

Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.