Ponovno na balkonu in kako ga urediti

Mislim, da je balkon ali terasa najbolj dragocen kotiček našega stanovanja. In žalostno je, da je morala priti karantena zato, da smo prišle do tega spoznanja. No, ne pri vseh, saj sem sama denimo veliko na balkonu, kjer pišem, pijem kavo, jem kosilo in marsikdaj samo sedim zato, ker mi je tako všeč. In balkoni lahko postanejo prave male oaze lepega, če si le vzamemo nekaj časa in jih z disciplino ter smislom za lepoto uredimo. Kako? Tukaj je nekaj enostavnih napotkov.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Balkoni so res umazani

Ja, kaj naj rečem, so umazani zaradi dežja in prahu. Tudi sama sem deležna vsega tega in mi ne preostane nič drugega, kot da ga enkrat na teden očistim. Ker je to že rutina, sem super zverzirana. Dvignem stole, odmaknem vaze in počistim tla. Potem še nujno sredstvo za mizo in nekaj dišečega za les. Z metlo odstranim vse pajčevine in v bistvu za vse skupaj potrebujem dobre pol ure: balkon je kot nov. To čiščenje je zelo pomembno, če želite na balkonu tudi uživati, drugače boste, tako kot jaz, skozi gledale prah in smeti in se ne boste sprostile.

Ključni dodatki za lep balkon

Za lep balkon potrebujete kar nekaj stvari, ki bodo prav gotovo poskrbele za lep ambient. Super je, če si omislite kose, ki so lahko zunaj. Jaz imam denimo tudi blazine, vendar jih vsakič znova dvignem, ko dežuje in če se slučajno zmočijo, jih vržem v stroj, saj so tako tudi narejeni. Ker ko dežuje, je vse rjavo od blata in polno madežev, torej je pranje zelo dobrodošlo. Za lep balkon potrebujete naslednje stvari:

  • Vsaj dva stola in mizico. Stavite na kovano železo ali les, če je balkon večji. Če je zelo velik, potem si omislite več stolov – ker vedno pridejo prav za noge – in večjo mizo.
  • Rože (prave ali umetne. Sama imam ene in druge, ker poskrbijo za lep ambient. Bi imela še več pravih, a me mravlje obožujejo, torej obstaja razlog, zakaj jih ni.
  • Sveče in lanterne. Kar je super pri svečah, je, da v kolikor se zmočijo, se ne zgodi nič hudega, torej so lahko vedno zunaj. Lanterne pa so pravi shabby chic, romantičen dodatek.
  • Pozor na stene. Na moji so slike, ker je bila rumena stena dolgočasna in je zdaj čudovita. Postavljene so v kotu tako, da slabo vreme nikoli ne pride do njih.
  • V bližini balkona imejte “nujni pribor za večere”, kar pomeni: odejo, rokovnik ali dnevnik za pisanje misli, knjigo, revijo, nekaj slanega ali sladkega.
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ujemite svetlobo

Zdi se banalno, a ni. Na balkonu je najlepše takrat, ko je prava svetloba in ko so temperature naklonjene. Pri meni, ker živim na obali in je zdaj 32 stopinj, je to zjutraj in pa od 17. naprej, ko se vročina vsaj malo umiri. Takrat postane svet čaroben in balkon moje zatočišče. Za piko na i poskrbite še za eno stvar, povezavo na internet: sama rada ustvarjam na balkonu in všeč mi je, da imam signal ter ne ostanem sredi članka ali elektronske pošte …

Skladne barve

Ker je balkon nedvomno del stanovanja, naj bodo tudi barve skladne. V bistvu so te zunanje površine nadaljevanje notranjih, torej opremite vse s stilom! Ne pozabite na detajle, ki so samo barva sveč ali slika na steni, a naj bo tudi na balkonu nekaj zelo vašega in intimnega, ne samo dežniki in superge, ki imajo po teku vonj. Saj veste, o čem govorim, kajne? 🙂

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

September nam podarja tudi to: nepozabne trenutke doma in hkrati zunaj. Kaj naj dodam? Življenje je res čarobno.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.