Tiste maske, ki jih nosimo vse življenje

Tokrat ne gre za zaščitne maske, ki so zdaj žal postale del našega življenja. Gre za drugačne maske, ki si jih običajno omislimo že v zelo mladih letih, ko ugotovimo, da se cel svet ne vrti samo okoli mame in očeta. Pišem o tem, ker imam občutek, da smo vsi v življenju srečali človeka, ki je imel na sebi masko in zaradi katere se nam je zdelo, da je drugačen od tega, kar je v resnici. Tudi sami smo lahko del podobne zgodbe in tudi sami lahko nosimo podobno težo. Včasih je življenje preveč naporno zato, da bi lahko živeli brez maske, pa vendar je še vedno ključnega pomena, da sebe ne izgubimo. Prav je, da se zaščitimo, a spet ne za ceno svoje identitete.

Vir: Pinterest

In potem so tukaj tudi ljudje, ki so del našega sveta. Marsikdaj prevzamemo njihovo breme, sploh ženske imamo to “napako”, da rešujemo svet tudi takrat, ko ta noče biti rešen. Upam, da je sporočilo prišlo do vas, saj bi bilo včasih kar dobro, če bi obesile na ogledalo sledečo malenkost:

Mi nismo naša preteklost. Nismo niti to, kar drugi mislijo o nas. Mi smo svoja zgodba in ta zgodba je zelo lepa.

Zakaj pišem o tem. Hmm, dobro vprašanje. Morda zato, ker sem te dni poslušala kar nekaj prijateljic in intimnih zgodb, življenjskih izkušenj in soočenja z ljudmi, ki bi jih morali dejansko pozabiti. Ampak, saj veste, kako je s tem … bolj kot je perverzno, bolj se spuščamo v vrtinec razumevanja in nočemo sprejeti, da razumevanja pač ni. Tako je in vem, da ni enostavno verjeti, a morda je dobro sprejeti vsaj to, da je vsaka stvar pomembna za našo rast, predvsem tista, ki nas najbolj zadane.

Vir: Pinterest

Maske, torej. Tukaj je nekaj zelo dobrih primerov mask, ki ste jih verjetno srečali. Ponavljam: je zelo možno, da je kakšna tudi vaša. Naj bo to torej opomnik na stvari, ki jih lahko spremenimo, in na dejstvo, da smo lahko vedno najboljša verzija sebe.

  • Priden fantek ali punčka. Gre za masko, ki jo nosimo takrat, ko želimo biti 100 % sprejeti, vendar je tudi maska človeka, ki  težko postavlja meje in še težje izraža svoje mnenje, ker ga je strah, da ga ne bi odobravali. Ta človek išče naklonjenost s prijaznim in ustrežljivim vedenjem.
  • Bojevnik ali bojevnica.  Ta maska, ki je bila oblikovana v najtežjih bitkah, nam je omogočila, da smo brezmadežno in brez vidnih brazgotin izstopili iz velikih nesreč. Zaradi maske bojevnika pozabimo na strah in neodločnost, saj nam ta maska omogoča, da prevzamemo nadzor.
  • Brezbrižni. Človek, ki ostane nepristranski ne glede na to, kaj se zgodi. Pred grožnjami se brani s skrivanjem bolečine. V resnici je še kako prizadet, a tega ne bo nikoli pokazal.
  • Odrešenik. Njegovo poslanstvo je reševanje vseh: ljubitelj obupanih primerov in odgovoren za nesreče drugih.
  • Žrtev. Ta človek je izvedel, da je življenje polno nesreč in da je vloga žrtve edini način, da pridobi naklonjenost in pozornost.
  • Frajer ali frajerka. Zelo značilna maska ​​najobčutljivejših ljudi, ki se bojijo, da bodo ranjeni ali videti ranljivi. Na koncu izpadejo brez emocij in celo agresivni.
  • Večno srečni. Tisti, ki težko sprejmejo čustva, kot so žalost, jeza ali občutek izgube, se z bridkim nasmehom pretvarjajo, da je vse v redu. To je njihov način, kako pobegniti pred čustvi.
  • Šaljivec ali šaljivka. Naučil se je izmikati čustvom s humorjem. Gre za masko, podobno prejšnji, toda kdor jo nosi, je prepričan, da ga svet ne bi maral, če bi bil takšen, kot je, običajno kar brez šal in brez humorja.
Vir: Pinterest

Vse maske, ki jih nosimo, imajo nekaj skupnega: omogočajo nam, da se zaščitimo pred potencialnimi grožnjami. Včasih jih nosimo že tako dolgo, da se držijo kože. Začnemo se torej spraševati, ali smo res takšni ali gre le za popačeno projekcijo notranjih strahov. In nikar ne pozabite, da vedno obstaja še ena možnost: kar vidite v drugih, je zelo pogosto prisotno tudi v vas.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.