Poročna darila in male dragocenosti za dušo

Super, da je poročna sezona tukaj in da ljubezen vedno zmaga. Pred nami je poletje in to je sezona porok, ki bodo letos sicer nekoliko drugačne, a nič zato, slavje je pač slavje in vsak par bo prav gotovo noro vesel, ker je to dan, ki se ga nikoli ne pozabi. Če pa ste povabljene na poroko in razmišljate o darilih, sem za vas izbrala nekaj zelo lepih kosov, ki sem jih našla v Steklarni Rogaška. Tudi letos sodelujem z njimi, saj me čaroben svet kristala vsakič znova fascinira in zdi se mi čudovito imeti doma kose, ki so večni. Hkrati je pomembno izbrati s smislom za estetiko in prostor, zato je vedno koristno, če par vsaj približno poznamo, da mu torej naklonimo darilo, ki bo takoj našlo prostor v njunem domu.

Foto: Zen
Foto: Zen

Pri kristalu je ključnega pomena, da razmišljate izven okvirjev. Ko sem bila majhna, je imela mama veliko kristalnih kozarcev in vaz za posebne priložnosti, a te so se zgodile le nekajkrat na leto, zato so na koncu kristalni kosi ležali v vitrini in niso imeli veliko smisla. V mojih očeh je torej nujno potrebno narediti naslednje:

  • Izberite kose, ki niso preveč zapleteni, raje preprosto in uporabno, kot pa za kolekcijo, ki potem ne pride do izraza.
  • Kozarcev ni nikoli dovolj.
  • Vaze so vedno odlična odločitev, saj jih je doma vedno premalo, zato bodo tako ali drugače dobrodošle.
  • Večje sklede imajo več funkcij: lahko so samo za okras ali sadje, osebno jih uporabljam za plavajoče sveče in rože takrat, ko niso več za vazo. Odrežem cvetove in potem plavajo v vodi, kar je res super rešitev.
  • Vedno je dobro imeti kozarce za penino, četudi jo redko pijemo, ker tu in tam le nazdravimo, vsaj za rojstni dan in božič ter za kakšno posebno priložnost.
  • Komplet majhnih kristalnih skled je idealen za takrat, ko pridejo prijatelji ali družinski člani; vanje postavimo suho sadje, olive, piškote, odvisno od priložnosti in teh je veliko!
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Med lepimi poročnimi darili so seveda tudi svečniki in tukaj jih imajo na pretek. Odvisno od vaših želja in okusov, nekateri so zelo izrezljani in bogati, drugi nekoliko bolj enostavni. Svečnik je dokaj zahtevno darilo zato, ker so ljudje malce pozabili nanj, a osebno jih uporabljam in vesela sem, da jih imam doma, ker mnogokrat pridejo prav. Nekoliko bolj enostavno poročno darilo pa so kristalni okvirji za slike; glede na to, da jih je po poroki veliko, verjamem, da so ti zelo dobrodošli. Če ne želite, da ostane okvir prazen, si lahko omislite kakšen citat o ljubezni, ki ga je vedno dobro prebrati, ko greš mimo.

Foto: Zen
Foto: Zen

Še ena stvar je bila zelo koristna v tem mojem lesketajočem se dnevu, ki sem ga preživela v prodajalni Steklarne Rogaška v Ljubljani. Ko opraviš nakup in ker so stvari običajno dokaj težke, pokličejo Kavalirja, ki te pelje do avta ali garažne hiše in tako ni nobenega tovorjenja težkih škatel po mestu. Naj še dodam, da je simpatična vožnja prav balzam za dušo in je na zelo originalen način zaključila moj dan.

Foto: Zen

In če povem po pravici, bi se še kar malo vozila! 🙂

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.