Poroka pozimi

Gledam in gledam te slike, občudujem prav vsak trenutek, in vsakič znova se sprašujem, kako te neveste zdržijo. Že lani je bil trend zimskih porok zelo aktualen in letos se nadaljuje, najbrž tudi zato, ker sta na snegu le ženin in nevesta ter peščica ljudi. Varno in minimalistično, predvsem pa zelo intimno in poroka je pravzaprav povsem to: intimen dogodek. Zasnežene lokacije jemljejo dih in neskončno visoka drevesa, posuta s snegom, postanejo idealna kulisa za ta dogodek, ki bo na belih strminah, v hribih, še bolj neverjeten.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Priznam, da bi si z velikim veseljem vsaj enkrat v življenju ogledala tovrstno poroko in občudovala nevestino obleko, s plaščem in belo mucko, tiaro na glavi in največjim nasmehom na obrazu. Skandinavci in Američani so mojstri na tem področju in ko brskam po Pinterestu, najdem slike, ki so že skoraj neverjetne. Ampak poroka pozimi zahteva tudi posebno organizacijo in kljub temu, da ne bo veliko ljudi, kar nekaj več skrbi. Prva so denimo čevlji, na katere je vredno pomisliti, saj zna biti hoja po snegu, četudi kratka, res zahtevna.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Poroka na snegu ne zahteva velike pogostitve, temveč to, da si vzamemo več časa za fotografa in intimne trenutke s partnerjem. Zahteva prave prijatelje, ki bodo z domišljijo okrasili naravo, denimo z božičnimi lučkami in lanternami. Zahteva tudi lepo naravo, ki pa jo najdemo takoj, ko zaidemo v hribe in ugotovimo, da so polni skritih kotičkov. In na koncu bomo doživeli res vrhunec sveta, vse skupaj pa bo začinjeno z ljubeznijo, kar nikoli ne škodi.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. O kako pravljicno.midva sva se porocila v Trenti, mrzlega septembra, na dezevno soboto. A fotografije so pa vseeno lepe. To za vedno ostane.

  2. Nisem “pristaš” porok, a zimske fotografije le teh, so meni osebno dosti bolj všeč kot v ostalih letnih časih. Verjetno zaradi vse tiste beline… Lp

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.