Potrebujemo majhne korake za velike premike

Ne vem, če me je ta misel prešinila letos ali lani. Razmišljala sem, da bi morala dati odpoved in si v življenju postaviti stvari tako, kot jih resnično vidim in začutim. Ko sem se s prijateljicami pogovarjala o tem, sem ugotovila, da so vse šle skozi to fazo, ki je morda faza iskanja, morda pa samo faza, ki ti da zelo dobro vedeti, da nekaj ni tako, kot mora biti. Nisem pa človek, ki bi iskal krivdo v drugih, preprosto zato, ker imam vedno občutek, da je moj svet veliko bolj zanimiv od zunanjega in tudi zato, ker je moj oklep trden, kot želvin, in me res težko premakneš. Pa vendar. Podzavest je govorila drugače in tudi intuicija. Ta ista intuicija, ki me je letos dokončno potisnila stran od tistega, česar ne maram, in žal je tako, da so te negativne situacije marsikdaj povezane z ljudmi, odločitvami in energijami, ki se preprosto ne skladajo.

Foto: Zen za Steklarno Rogaška
Foto: Zen za Steklarno Rogaška
Foto: Zen za Steklarno Rogaška

A kot vidite sem še tukaj. Vesolje me je neštetokrat vrglo na drugo stran in potem potegnilo nazaj, dalo mi je moč, da bi določene misli sploh gojila in mi potem pokazalo, da ko napoči pravi čas, ga začutiš v vsem telesu, v vsaki žili in z vsakim vdihom. Morda je samo tako, da ta čas še ni prišel, ker nimam občutka, da se mu izmikam, prej bi rekla, da vedno potrebujemo majhne korake za velike premike. Kar želim reči, je, da smo najbrž vsi sredi velikih prelomnic in ta čas negotovosti in zgrešene ljubezni nam spušča meglo v glavi, kot ne bi bilo že to dovolj je pot v bodočnost tako prekleto zavita v tančico, da je niti več ne najdem. Zato sem se začela spraševati, ali pravzaprav sploh moram vedeti. In, presenetljivo, odgovor je bil ne.

Foto: Zen za Steklarno Rogaška
Foto: Zen za Steklarno Rogaška
Foto: Zen za Steklarno Rogaška
Foto: Zen za Steklarno Rogaška

Ko sedim pred računalnikom, najraje pišem kolumne. Sicer so mi nasveti, sploh modni, zelo pri srcu in najbolj sem vesela, ko mi katera izmed vas piše ter prosi za nov članek. Včeraj sem prebirala elektronsko pošto starejše gospe, ki se mi je zahvalila zato, ker razumem, da morajo biti tudi gospe v letih urejene. Pravzaprav ni da morajo, saj to je njihova želja. Ko preberem podobne vrstice, vedno pomislim, da v kolikor sem v svoji karieri uspela narediti samo nekaj dobrega za par oseb, je potem tako, da sem naredila veliko. Všeč mi je, ko delim svoj svet z vami, še bolj všeč pa mi je, ko začutim, da smo del istega. In pri ženskah je resnično tako: smo povezane, nit je včasih tako prosojna in tanka, da jo niti ne vidiš, a kot veste, če tudi ne vidimo to ne pomeni, da ne obstaja.

Foto: Zen za Steklarno Rogaška
Foto: Zen za Steklarno Rogaška
Foto: Zen za Steklarno Rogaška
Foto: Zen za Steklarno Rogaška

Ob koncu leta je vedno tako, da potegneš črto. Jaz sem jih že veliko in moram reči, da postajam vse bolj pogumna. Ne le to: zrem v prihodnost z drugačnimi očmi, ki so morda manj odvisne od tega, kar bo, in bolj odvisne od tega, da uspem umiriti sebe. Misli so kot podivjana opica, ki samo skače z ene veje na drugo; ampak počasi sem ugotovila, katera hrana ji je všeč ter kako jo lahko umirim, vsaj deloma. Verjamem, da v tej vlogi nisem edina in nisem edina, ki v tem času dela obnove in se ukvarja s tem, kar je bilo. Ne morem reči, da je bilo leto 2020 super uspešno, ker je pustilo praznine, ki jih bo zelo težko napolnit. Je pa bilo … drugačno. Leto strpnosti in nestrpnosti, leto novih ugotovitev in izkušenj, leto, ki je vse nas potisnilo do roba in potem mirno gledalo, kaj bomo storili.

Foto: Zen za Steklarno Rogaška
Foto: Zen za Steklarno Rogaška
Foto: Zen za Steklarno Rogaška

Aprila bi najraje z velikimi črkami napisala

Hočem svoje življenje nazaj!

In to sem tudi napisala v svoj dnevnik, a ko sem skozi čas prebirala ta stavek, se mi je zdelo neverjetno, kako si sploh drznem postaviti svoje življenje v tuje roke, predvsem pa v roke tisih, ki na nek čuden način vlečejo niti sveta. A to še ne pomeni, da so te niti tudi moje. V resnici niso. In veste kaj vam lahko še povem? Da bom letos z velikim veseljem nazdravila 2021 in vseeno po rami pobožala 2020, ker vem, da mu ni bilo enostavno. Ni bilo nikomur. S hvaležnostjo mu bom pomahala, ga z rdečo šminko poljubila in objela z novim parfumom. Ker tako je: stvari pridejo in gredo, pri ljudeh pa je pomembno, da imamo globoke korenine, ki nas trdno držijo na zemlji. In ne le takrat, ko je sonce visoko na nebu, temveč ali predvsem takrat, ko se zgodijo močni viharji.

Vam pa: hvala, ker ste.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

10 komentarjev
 1. Draga Lorella, imam obcutek, da imas sanjsko sluzbo, ki si jo potihem zeli prav vsaka izmed nas. Rade te spremljamo in prav skoda bi bilo, ce te moznosti bralke in gledalke ne bi imele. Vceraj sta z Ano kreirali spet eno lepo oddajo. Pravi balzam in visek vcerajsnjega dne! Se veliko taksnih❤

  1. Hvala draga Nataša! Ja, pridejo vzponi in padci, včasih bi šla v penzijo, potem pa me Sofia pogleda s svojimi velikimi očmi in mi rečem: Mama, lepo te prosim, ne fantaziraj 🙂 Eh, vse jasno! Te objamem

 2. Ja, draga Lorella!
  Res je treba “bit bogu hvaležen” če lahko opravljaš službo, ki ti je pisana na kožo – je poslanstvo, ki osrečuje človeka in ljudi okrog sebe. TO je vam dano!

  Včeraj, ko sem gledala Dobro jutro, so mi spomini odšli v otroštvo: mama je občudovala Sofio Loren in Katarino Valente. Jaaaa, kje so tisti časi…..

  Zadnjič sem na fb našla kvačkane okraske za smrekico in mi je takoj padlo na um da moram to gospo vprašat ali bi mi lahko skvačkala en lep, beli, ovratnik.
  Hm, :))))) kar “potegnete” me nekam s seboj :))))

  Lep, zadnji konec tedna, pred prazniki, vam želim!

 3. Draga Lorella, srečna ob gledanju vsake oddaje Dobro jutro, kjer skupaj z Ano ustvarjata prav posebno oddajo, ki nima konkurence. Toliko topline, srčnosti, lepote in koristnih nasvetov, je pravi balzam za dušo. Ste res ženska z dušo in notranjo in zunanjo lepoto.
  Vse dobro in zdravo v leto 2021 in, da nas nikoli ne loči.

  1. Draga Alenka, hvala za čudovite želje in zelo lepe, tople besede, ki jih danes še kako potrebujem/o.
   Objem iz srca in vse pozitivno, razigrano in magično v letu 2021

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.