Pri hlačah bodimo pozorne na ta detajl

Kljub temu, da letošnja hladna sezona precej poudarja nošenje dolgih oblek in midi kril, so hlače še vedno eden najuporabnejših, pa tudi najpopularnejših kosov, brez katerih pač ne gre. Vse bolj je čutiti vpliv pretekle mode, sploh tiste, ki izhaja iz 80. in 90., iz meseca v mesec pa postajamo tudi bolj prevzete z elementi oziroma kroji moške garderobe. Tudi pri hlačah, pa naj bodo kot samostojni kos ali del kostima oziroma kombinezona, so grobe, ohlapne oblike vse bolj očitne, in to ne le v casual, temveč tudi veliko bolj prefinjenem stilu. A nenazadnje tokrat štejejo tudi posamezni detajli ter samo stiliranje hlač, ki postaja vse bolj drzno, vse bolj opazno in lahko bi rekli na trenutke tudi že kanček pretirano.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Škornji in gležnjarji so tokrat dobili čisto novo moč, nov modni zagon in čeprav njihova podoba postaja vse bolj retro, kombinacije z njimi stopajo v sam vrh jesenske modnosti. Tu se dandanes pletejo divje zgodbe s hlačami, ki, roko na srce, pogosto delujejo na meji z grdim. Kakorkoli že, smernice predlagajo, da široke hlače, naj bodo še tako elegantne, iz jeansa ali celo žameta, tlačimo v notranjost obutve. Pravzaprav se večina trenutnih smernic vrti okoli zaključka hlačnic, kjer je moč zaslediti tudi nekoliko nenavadne elemente, kot so elastike, ki stiskajo hlačnico okoli gležnja, visoko vihanje predolgih hlačnic, pa tudi trakove in gumbe, s katerimi ožimo sicer zelo široke, precej moške modele hlač.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Vse skupaj torej močno spominja na pretekle stajlinge, kjer je za piko na i nujen tudi visok pas, medtem ko zraven kombiniramo še dolg plašč, srajco in/ali pleten brezrokavnik. Ni kaj, to je eden tistih stajlingov, pri katerem največkrat lahko kar pozabimo na ženstvenost in eleganco, pa čeprav so pogosto same sestavine tega super prefinjene.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

1 komentar

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.