Recept za moje najboljše piškote

Tisti, ki me poznajo, vedo, da je kuhinja moj raj. Vedno pravim, da bi imela z veseljem restavracijo ali B&B, ker me delo s hrano sprošča in mi nikoli ni težko. Če pa se lahko pohvalim, naj še dodam, da sem v kuhinji tudi spretna. Tako na svojem Instagram profilu marsikdaj objavljam zgodbe in videe, ko kuham ali pečem piškote, zato me sledilke redno sprašujejo za recepte. Danes bom delila z vami recept za moje najboljše piškote, ki so hkrati zelo ljubko darilo za te dni.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Pečem jih prav vsak teden in potem razvažam staršem in prijateljem, običajno v božični vrečki, darilni škatli ali na lepem božičnem pladnju. Kot novost sem uvedla male steklene posodice s pokrovom, oziroma tiste, ki jih prodajajo za pitje soka s slamico. Res so zelo originalne in ko piškotov ni več, ostanejo za spomin. Običaj je, da vanje shranimo pozitivne misli ali citate in jih potem naključno izberemo, vsak dan enega.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Piškote naredim na zelo enostaven način, po starem receptu. Niso dietni in v kolikor boste dale manj masla, vedite, da bo rezultat rahlo slabši. To pa so sestavine:

  • 500 g bele moke
  • 250 g masla
  • 200 g sladkorja (dam rjavega in je čisto ok)
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja ali 1 žlica ruma
  • 2 jajci

Maslo raztopim kar v ponvi, ker je hitreje. Vse dobro zmešam in pustim počivati 15 minut. Prižgem pečico na 150 stopinj in pripravim preliv za dekoracijo piškotov: en rumenjak, en vanilijev sladkor (pomešam). Maso za piškote postavim na pult in ga z dlanmi sploščim. Zaradi masla je tako, da boste z valjarjem težje delale, lahko pa seveda poskusite. Izberem šablone za piškote in dobro je, če figure niso premajhne.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Na pekač položim papir za peko in nanj zlagam piškote. Preden jih dam v pečico, vsakega namažem s premazom (to naredite s pomočjo čopiča), na koncu dodam sladkorni granulat (običajno ga kupim v Italiji, saj ga pri nas težko najdem). Piškote pečem približno 15 minut: raje manj kot več, saj sicer postanejo trdi.

Želim vam dobro delo in srčno upam, da vam uspe!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.