Retro navdih tudi pri ličenju

Kljub vstopu v povsem novo leto pa močno zasidran ostaja trend lanskega, celo predlanskega leta, in sicer vse, kar diši po retro navdihu, sploh tisto, ki se zgleduje po preteklih devetdesetih. Slednja pa niso prevzela zgolj modnih, temveč vse opazneje tudi lepotne smernice, zato tokrat pokukajmo, kje se le-to najbolj opazi:

Pinterest

Temno rdeče, pogosto ombre ustnice

Torej odtenki rdeče šminke, ki se spogledujejo predvsem z rjavimi toni, obrobljene temneje. Gre za precej hladen, drzen look, ki pravzaprav odlično sovpada z mnogimi preostalimi modnimi trendi, sploh tistimi v stilu grunga, kjer ne manjka usnja, prosojnih elementov, karo srajc, moško navdihnjenih plaščev in blazerjev ter grobih gležnjarjev. Zraven je dovolj že zgolj maskara, morda še  kanček eyelinerja po kotičkih očes ali celo črno črtalo zgolj v vodni liniji očesa.

Modro senčilo

Ki smo se ga otepale kar nekaj let zatem, zdaj pa se je vrnilo v vsej svoji kičasti lepoti. V kolikor smo pred leti ponovno prisegle na električno modrino, pa se zadnjih nekaj sezon vračamo prav k tistim svetlejšim odtenkom modre, kjer se mešajo srebrn lesk, siva in turkizno zelena. Ustnice ob tem pustimo gole oziroma nevtralne, čeprav jih bodo najbolj drzne obarvale v oranžno ali pink.

Pinterest

Močneje podčrtane spodnje veke

Nas prav tako popeljejo v tista zgodnja devetdeseta in kot kaže, se make-up look počasi vrača, tokrat poleg močne črne še v nekaterih preostalih barvah, sploh temnejših rdeči, rjavi in celo vijolični. Ob tem pozabimo na zgornji eyeliner ter uporabimo zgolj maskaro ter obledelo senčilo ali celo kanček bleščic.

Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.