Poglejte katere so najlepše vasi na svetu

Ko sem zagledala te fotografije, sem pomislila, da je res, da je najlepše doma, a vseeno zelo pogrešam čase, ko sem lahko normalno potovala in se mi je svet zdel po svoje enostaven. Danes tukaj in drugič tam, zdaj samo čakam na kakšno dobro priložnost in upam, da kmalu pride. Velika mesta so seveda polna šarma in adrenalina, a po drugi strani zelo obožujem vasi, kjer se zna čas ustaviti in nam takoj ponuja neverjetne prizore, prizore miru in popolnosti. Verjamem sicer, da je vasi veliko več, najbrž celo kakšna pri nas ali v naši bližini, te pa so prav gotovo edinstvene in slikovite.

Bibury, Anglija

Kamnite hiše ob cesti Arlington Road so bile zgrajene v 14. stoletju in so najbolj fotografirani objekti v tej slikoviti vasi. Vas Bibury se nahaja na območju Cotswold Hills, hribov v okrožjih Oxfordshire in Gloucestershire. Pisatelj William Morris je nekoč to vas imenoval za najlepšo v Angliji in po fotografijah sodeč se lahko samo strinjamo, ker je to mesto res sanjsko in čudovito.

Bilbury, Anglija

Lauterbrunnen, Švica

Če ste prvič v Švici, pozabite na Zürich in druge glavne turistične atrakcije in pojdite naravnost v to čudovito vasico na južnem delu države. Lauterbrunnen je stara, zelo majhna, a zelo čudovita vasica v neposredni bližini najbolj znanih evropskih ledenikov, kot sta Tschingelhorn in Rottal Gletscher.

Lauterbrunnen, Švica

Shirakawa, Japonska

Ta ljubka japonska vas, ki se nahaja nedaleč od mesta Takayama, je na seznamu Unescove dediščine. Vas Shirakawa je dobesedno najbolj zasneženi del Japonske in leži na območju, ki je skoraj v celoti pokrito z gostim gozdom. Večina prebivalstva živi v dolini slikovite reke Sokawa. Ko so pokrite s snegom, strehe hiš spominjajo na roke, zložene v molitvi. Prav tako edinstvena zasnova streh preprečuje, da bi se sneg usedal na vrhove hiš. Zanimivo dejstvo: topla podstrešja pozimi uporabljajo za vzrejo sviloprejk.

Shirakawa, Japonska

Goreme, Turčija

Ta super edinstvena vas je na seznamu Unescove nacionalne dediščine. Zakaj je ta turška vas tako edinstvena? Celotno ozemlje vasi je v bistvu narodni park. Ni treba posebej poudarjati, da je vas zaradi nenavadnih kamnitih formacij tako zaslovela med turisti in – presenečenje, presenečenje – geologi. Povem vam, če bom kdaj imela priložnost obiskati Turčijo, da je to kraj, ki ga želim videti.

Goreme, Turčija

Chimayo, New Mexico, ZDA

Mnogi pravijo, da ta vas v Novi Mehiki spominja na serijo Flinstones. Morda je to zaradi koč iz blata, toda ne glede na razlog je ta skrivnostna vas dom Lurda v Severni Ameriki; to je cerkev iz blata, za katerega je znano, da ima zdravilno moč.

Chimayo, New Mexico, ZDA

Cua Van, Vietnam

Vas Cua Van v Vietnamu je znana tudi kot “plavajoča vas” in je ena od štirih vasi v zalivu Ha Long. Prebivalstvo Cua Van šteje več kot 700 ljudi, ki živijo v plavajočih hišah in se deloma preživljajo z ribolovom in turizmom.

Cua Van, Vietnam

Gasadalur, otoki Faroe

Do te slikovite vasice na Ferskih otokih ni tako enostavno priti, a če ste se kdaj vprašali, kako je živeti v enem najbolj oddaljenih krajev na Zemlji, obiščite Gasadalur. V vasi živi le 18 ljudi. Glavna atrakcija je očitno ikonični slap Mulafossur, prava naravna mojstrovina, ki obiskovalce pusti dobesedno brez sape.

Gasadalur, otoki Faroe

Hallstatt, Avstrija

No, tukaj pa sem bila in povem vam, da je ta kraj zelo čarovniški, mističen in dejansko edinstven. Že sam sprehod po mestu te pusti brez besed, saj je v zraku posebna energija. Škoda le, da je običajno veliko turistov, predvsem Kitajcev, ki znajo biti res hrupni, ker je to v resnici mesto miru in tišine. Ljudje z vsega sveta prihajajo sem, da bi uživali v najboljših alpskih razgledih.

Hallstatt, Avstrija
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.