Retro sončna očarala so must have

Sončni žarki prijetno božajo naš obraz in verjetno si tudi ve ne predstavljate poletnih dni brez sončnih očal. Ta zaščitijo naše oči pred soncem, pa tudi poskrbijo za zanimiv modni dodatek k naši podobi. Must have te tople sezone pa so retro okvirji, ki jih lahko najdemo pri različnih modnih znamkah, lahko pa se odpravite tudi po vintage trgovinah (iz druge roke), kjer lahko brez dvoma najdete kakšen skriti zaklad. Namig: morda pa najdete retro sončna očarala tudi pri starejših sestrah, mamah ali celo babicah. Med znamkami je Ray-Ban tisti, ki ponuja različne modele po še vedno ugodnih cenah in večina jih ima retro pridih.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

Pri izbiri sončnih očal je pomembno, da se držite določenih smernic, ki vam bodo pomagale pri izbiri popolnih sončnih očal za vaš obraz. Če pri tem potrebujete pomoč, vam bodo prodajalci v specializiranih trgovinah s sončnimi očali brez dvoma pomagali. Kar se tiče must have retro sončnih očal, so v igri različni modeli; od okroglih, ki so velikokrat izredno minimalistični – okvir je tanek v metalni barvi zlate ali srebrne, stekla pa so največkrat v črni, temno zeleni in rjavi barvi. Okrogla sončna očala po imenu Club Mater, znamke Rayban pa imajo še poseben modni detajl na zgornjem delu okvirja, ki jih naredi tako zelo posebna. Tukaj so še mini, izredno majhna sončna očala, ki zagotovo spadajo pod statement kose, a pristajajo le peščici ljudi, pa tudi funkcionalne niso najbolj. Naslednji trend je čisto nasprotje, in to so overzised, velika očala, ki so v večini primerov prozorna. Tukaj kraljujejo rumena, rdeča, roza in modra, ki dodajo tisti x faktor videzu. Modni so tudi bolj debeli okvirji, ki so največkrat v svetlih barvah, kot sta bela in pastelno modra – ta lahko najdemo v različnih oblikah od tistih zelo klasičnih pa do bolj ekstravagantnih.

Ray-Ban
Balenciaga
Alexandre Vauthier
Elizabeth and James
Chloé
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.