Romantičnost spomladanskih oblek

Občutek imam, kot da vsako pomlad začnemo s poudarkom na romantičnosti, lahkotnosti in barvitosti oblek nove sezone. Tudi tokrat seveda ni nič drugače in do danes je že povsem jasno, da so tiste dolge, boho obleke znova prevzele najočarljivejši del spomladanske, pa tudi poletne podobe. Gre za kos, ki se mu preprosto ni moč upreti, saj izžareva obilico ženstvenosti, nežnosti in lahkotnosti, ki jo še kako potrebujemo prav po dolgi, hladni zimi ter njeni težki, debeli garderobi. Prebujanje narave iz nas izvablja tisto željo po svežini in novem začetku, ki ju verjetno še najlepše opišemo prav z izbiro prefinjene obleke s potiski vseh vrst.

Zimmermann pomlad 2021
Zimmermann pomlad 2021

Ni nujno, da gre za maksi dolžine, saj svoj povratek vse glasneje doživljajo celo super mini modeli, je pa precej očitno to, da so jim pogosto skupni napihnjeni rokavi, visok ovratnik, stisnjen pas in zvončast kroj. Kljub dejstvu, da smo v to pomlad vstopili v družbi super nevtralnih, naravnih tonov, pa ne gre zanikati priljubljenosti takšnih in drugačnih vzorcev, ki se verjetno še najlepše podajo prav oblekam, bluzam in raznoraznim dodatkom. Naj bodo to najbolj klasične črte in/ali pike, cvetlični potiski, vichy vzorec ali pa precej drznejše, abstraktne, etno oziroma kake druge variacije, bistvene so predvsem kombinacije pravih odtenkov.

V kolikor ljubimo umirjen, sanjav look, potem v ožji izbor vključimo predvsem pastele, nevtralne tone in kombinacije dveh, morda treh bledih barv. Zraven se čudovito podajo vsi lahkotni, precej prosojni oziroma polprosojni materiali, za piko na i pa poleg zgoraj naštetih detajlov ne pozabimo na vezenine (sploh pri ovratniku), naborke in volančke. Po drugi strani pa boste vse privrženke intenzivnega, vpadljivega outfita med oblekami gravitirale proti živahnim, cvetličnim potiskom, z veliko odtenki roza, vijolične, zelene, rumene in modre, ki so jim to sezono večkrat za protiutež dodani še bela oziroma črna.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.