S turkizno popestrimo vse poletne outfite

Ne morem reči, da imamo barvo poletja, ker v letošnji topli sezoni prevladujejo vse možne barve. Za osnovo bi obdržala belo, saj deluje nežno, čisto in brezhibno, potem pa bi vse skupaj nadgradila s pastelnimi barvami ali močnejšimi odtenki sorbeta.

Foto: Zen
Foto: Zen

V tej zelo sveži, povsem poletni in zanimivi modni zgodbi ima turkizna zelo poseben prostor. Najbrž ste opazili, da je veliko dodatkov s turkiznimi kamni, saj pridejo do izraza na zlatu in tudi na srebru. Pa ne le to. Najdemo jo na sandalih, pasovih, klobukih, rutah, v make-upu (denimo v obliki turkiznega svinčnika za oči, ki je v moji toaletni torbici pravi must have in brez njega ne grem nikamor). Turkizna dejansko spominja na vodo in v spomin prikliče brezhibnost  čudovite poletne sezone.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Tokrat sem izbrala nakit znamke Frey Wille, ki sem vam ga pred kratkim že predstavila. Gre za njihovo najnovejšo kolekcijo, posvečeno Van Goghu. Obstaja v črni, rdeči in temno modri različici, jaz pa sem izbrala turkizno zato, ker mi je najbolj pri srcu, a priznam, da so bili tudi ostali kosi prav tako mamljivi. Rdeče denimo vidim z rdečo šminko, črno s kašmirjem, temno modro z jeansom. Zanimivo, kako lahko nakit doprinese nekaj elegantnega in sofisticiranega outfitu, ki je v resnici zelo preprost: moška srajca zavezana v sprednjem delu, kratke hlače in usnjeni natikači. Poleti sem najraje tako: preprosta in svobodna, a vedno z dobrim nakitom.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Če dobro pogledate svet lifestyle ali tako imenovanega življenjskega sloga, boste ugotovile, da turkizno najdemo tudi na področju notranje opreme. Denimo blazine, krožniki, prti, posteljnina in še kaj … turkizna prinese v vsak dom val morja in občutek, da smo večno na dopustu. Zdi se mi, da te dni potrebujemo prav to. In kateri so turkizni must have kosi, brez katerih prav gotovo ne gre? To je moj izbor:

  • nakit s turkiznimi kamni ali v turkiznem odtenku,
  • turkizen svinčnik za oči,
  • nekaj turkiznega na usnjenih dodatkih (pas, sandali, torbica),
  • boho bluza s turkiznimi izvezenimi rožami ali turkiznim robom,
  • turkizne hlače z visokim pasom,
  • turkizen lak za nohte (predvsem na nogah).
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Glede nakita pa nikar ne pozabite, da lahko pretiravate. Sama sem izbrala kar nekaj zapestnic, ki so med seboj zelo skladne in lahko bi še kakšno dodala. Prav tako se lahko odločite za plastenje verižic ali nošenja prstanov, ki so med seboj različne velikosti, so pa barvno skladni. Svetujem vam, da ne mešate zlatega in srebrnega; sicer nekateri to počnejo, a osebno imam občutek, da ni preveč elegantno.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

S pomočjo turkizne boste tvorile nešteto modnih, poletnih zgodb.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Vsec so mi tvoji tutorial clanki, ker so zelo nazorni in jasni, hkrati pa zelo zivljenjski in zabavni. Sama ljubim turkizno, vcasih se prevec, haha… xoxo 🙂

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.