September je čas za Benetke

Benetke letno obišče več kot 20 milijonov turistov in če slučajno pridete v mesto v času šolskih počitnic ali znamenitega karnevala, no, potem boste imele občutek, da jih je 20 milijonov v enem dnevu. Benetke nosim v srcu zato, ker sem kot otrok mnogokrat obiskala to čudovito mesto, oče pa mi je tam kupoval majhne živalice iz stekla. Prav pred kratkim sem razmišljala, kje so končale, ker sem imela cele družinice psov, muc, mišk, medvedkov in še kaj bi se našlo. V mojih očeh so bile takrat Benetke mesto umetnosti in kraj za mamo, ki jih je oboževala. Z leti se je mesto zelo spremenilo in iskreno mislim, da je horda turistov, ki tako divje preplavi Benetke, nekaj, kar bi bilo potrebno ustaviti, po drugi strani pa je september idealen mesec za izlet. Povsem ženski.

Venezia
Venezia
Venezia

Mnogokrat sem pobrala svoje najljubše prijateljice, med njimi tudi Glitter dekleta, in se odpeljala v Benetke. Vedite, da gre vlak iz Trsta prav vsako uro, zato je vožnja celo nepotrebna. Z vlakom je vse veliko bolj udobno in smiselno, pa še v miru pijete kavo in se dve uri pogovarjate o tem, kaj se dogaja v vašem življenju. Seveda je nujno, da si v mestu ogledate določene znamenitosti, a ko se sama odločim za izlet, je navadno tako, da ne maram kljukanja. Grem, če mi paše, sicer pa se ne počutim prav nič krivo. Torej poleg trga San Marco vam toplo priporočam, da greste v Tiffany, ne zato, da bi kaj kupile, bolj zato, da se vam oči zalesketajo. Pa še prodajalna je resnično zelo, zelo ljubka. In tik ob morju.

Tiffany v Benetkah
Venezia
Venezia

Vsi kanali vas bodo očarali, vse ulice so polne čudovitih majhnih kavarn in restavracij, kjer se načeloma dobro je. Res je, ni najbolj poceni, a izlet v Benetke morate nujno doživeti kot nekaj za dušo in se prepustiti. Vožnja z gondolo ni nujno potrebna, povem po pravici, da se zanjo nisem nikoli odločila, morda zato, ker mi je bolj pri srcu pohajkovanje po ulicah in mostovih. Če pa imate malo več časa, se raje odpeljite do otoka Burano. Najbrž je ta otok eden izmed najbolj fotografiranih na Instagramu in razlog je preprost: barve hiš so tako divje, da ti ni nič jasno in tukaj je tudi življenje mirnejše, kar sem lahko osebno preverila lani, ko sem se odločila za vikend na Buranu. Od 17. naprej skoraj ni žive duše in takrat je pravi užitek sedeti v kavarni, ko v miru opazuješ golobe in vse čipke, ki plapolajo na stojnicah.

Burano
Burano
Burano
Venezia

Preden zabredemo v nore ritme vsakdana, z urniki, ki niso za nikamor, in vikendi, ki so na pol zasedeni, so Benetke odlična izbira za izlet. Ne bo vam žal, če pa ste super privilegirane, je morda tako, da jih lahko obiščete s prijateljicami celo čez teden, namesto za vikend. No, potem bo prav gotovo tako, da vam bodo ukradle dušo.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

3 komentarji
  1. Benetke veckrat obiscem, sama, z mozem, z otrokoma, ko sta bila se majhna…, Burano je taksen, kot ste ga opisali, draga Lorella, cudovite cipke, seveda si je treba kaj privosciti, sebi ali prijateljici…, kaksen sal npr.:, divje, zivahno prepleskane hise, tudi kosilce nam financno ni nedosegljivo, ker so cene pri nas na obali tudi kar visoke, objem vsem, Marija
    PS.: Murano pa je otok muranskega stekla – zivalce, nakit…

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.