V nadaljevanju bodimo pozorne na te tri podrobnosti

Na prvi pogled letošnji izbor trendov hladne sezone deluje kot prava jesenska oziroma zimska zmešnjava, pa vendar, ko vse skupaj pogledamo nekoliko pobližje, lahko kaj hitro ugotovimo, da vse pač le ni tako zelo brez reda in pravil. Vsekakor drži, da je pred nami burno obdobje super samozavestnih, drznih in vsekakor tudi temačnih stajling zgodb, a ne za vsako ceno. Naj gre za maxi obleke s cvetličnim potiskom, usnjena midi krila in visoke, retro škornje ali pa kostime s kratkimi hlačami in dotikom moškega stila, vsekakor so vsem skupne določene podrobnosti, ki jih vsekakor prenesimo tudi v svoj jesenski vsakdan.

Še več plastenja

In sicer do te mere, da uporabimo nekatera pravila in stilske ideje moške dodelanosti. Odličen kos bo na primer telovnik, pod katerega bomo dodale divjo bluzo ali bazično srajco, preko njega pa seveda blazer in dolg plašč. Plastenje se letos veličastno pojavlja celo med vrhnjimi kosi, torej lahko preko suknjiča in usnjene jakne naknadno oblečemo še plašč, morda trenč, teddy, bomber jakno ali kaj podobnega. Vse skupaj je precej divje, a smernice tokrat pač vodijo povsem drugačno pot.

Thom Browne
Chanel
Etro

Pas za piko na i skoraj povsod

Kar pomeni, da ga nadenemo visoko v pasu, preko obleke, puloverja, srajce, preko ozkega ali A krila, preko kombinezonov in celo preko vrhnjih kosov. Sploh pri dolgem plašču predlagam, da ob nakupu izberemo tistega, ki že vsebuje pas, v kolikor pa ga naš kos vseeno nima, mu dodajmo usnjen, prefinjen ter hkrati ne preširok pas, z opazno zaponko ali brez nje.

Dior
Chanel
Givenchy
Tibi
Altuzarra

Popolna nepopolnost

Se prav tako dotika naše celotne jesenske podobe, pomeni pa predvsem to, da so kroji pogosto asimetrični, kombinacije materialov in vzorcev večkrat povsem nepričakovane in za mnoge tudi nelogične, medtem ko stajling zgodbe včasih delujejo nedovršene. Dolgo črtasto srajco s poudarjenimi rokavi na primer potisnimo za pas le delno, bluzi pustimo, da pada preko ozkega krila, pulover pa naj kuka izpod blazerja in/ali jakne. Skratka tisto, kar imamo za samoumevno dodelanost, tokrat, vsaj za trenutek, pozabimo.

Coach
Agnona
Jonathan Simkhai
Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.