Šik moški po francosko

Da ne bom pisala samo o ženskah, saj je v resnici tudi moška moda zelo zanimiva in po svoje raznolika. Hkrati priznam, da me vedno bolj privlači žensko področje, saj tam najdem več eksperimentiranja in novih trendov, najbrž tudi zato, ker mi je bil od nekdaj všeč klasičen moški, zato imam mnogokrat občutek, da sem že vse videla. In se motim. Danes sem si prav zaželela članek, ki naj bo namenjen prijateljem, partnerjem, možem, očetom ali pač moškim nasploh. Če obstaja kult o Francozinjah, ki so lepe z rdečo šminko in bolj malo make-upa, no, podobno velja za moške. Tudi Francozi imajo svoj šarm, saj veste, z ruto, intelektualnim blazerjem in nonšalantno hojo. In tukaj je nekaj napotkov za jesensko sezono.

Nikamor brez pletenin

Podobno kot ženske imajo tudi moški v tej mrzli sezoni na voljo kar nekaj pletenin. Pomembno je, da so tople in elegantne, mnogokrat enobarvne.

Vir: Octobre Éditions

Flanelasta srajca je vedno top

Ker dejansko spominja ali prikliče v spomin tisti močan moški objem, brez katerega ne gre. In da, takega moškega si želimo imeti vsako jutro v kuhinji. Ne vem, če je to ravno po francosko, skoraj bolj po ameriško, a prav gotovo deluje.

Vir: Octobre Éditions

Lepe hlače

Sem za kavbojke in vem, da so nam moški zelo podobni: nosijo kavbojke zato, ker so udobne in so najhitrejša izbira. Vseeno je dobro, če imajo na voljo vsaj ene elegantne hlače, malo drugačne in malo bolj šik.

Vir: Octobre Éditions

Tople jakne

Tiste z mucko, saj so velik revival in res je, ponovno so v modi. Jakna je vedno simbol dobrega stila, podobno kot plašč pri nas. Pozor torej na izbiro in dolž ino.

Vir: Octobre Éditions

Klasična srajca

Denimo na črte, preprosta in bela ali svetlo modra. To so res klasične moške srajce in nikoli jih ni dovolj. Odlične so povsod, tudi s kavbojkami.

Vir: Octobre Éditions

Eleganten blazer

Denimo na karo, ker je to motiv letošnje jeseni. Naj bo topel in v rjavih odtenkih, sicer je barva bolj odvisna od osebnega okusa. Tudi siva in modra sta top. Na tem področju so Francozi mojstri, ker so njihovi blazerji vrhunski.

Vir: Octobre Éditions

Modni dodatki

Tri stvari: usnjeni čevlji, torba, pas. Potem lahko dodate vse ostalo, torej šale, rokavice, ure. Najprej opazimo čevlje, potem pas, na koncu torbo, torej je dobro, če porabite malo več denarja za te kose. Kot Francozi.

Vir: Octobre Éditions
Vir: Octobre Éditions
Vir: Octobre Éditions

Lep izbor, kajne?

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.