Skupaj z lepo sezono prihajajo tudi žari

Prav v zadnjih dveh letih smo zelo natančno razumeli, kako je za vsakega človeka pomembno druženje. Če tega ni, postanemo žalostni , saj je človek družabno bitje in je stik z drugimi zato ključnega pomena. Poletje je skokraj tukaj in to je tudi čas, ko imamo končno več časa zase, prijatelje, družino, pa tudi zato, da se sprostimo, bodisi ob morju alii preprosto na vrtu, terasi in balkonu. Tudi sama sem prav ta teden izrekla dobrodošlico sezoni vrtne peke in zunanjega kuhanja in res sem neskončno hvaležna za balkon in teraso, košček vrta in možnost, da ko je sonce na nebu, vse skupaj preselim ven in uživam. Ne samo to: hrana na žaru ima popolnoma drugačen okus, od mesa do ribe in mimo zelenjave, vse je bolj okusno in slastno.

Vir: Harvey Norman

Vrtni žari so obvezna oprema za vse, ki vedo, da brezskrbno uživanje na vrtu ni popolno brez druženja z družino in prijatelji. Vrtno zabavo lahko dopolnimo s kakovostnim samostoječim ali namiznim vrtnim žarom in tako dodobra izkoristimo lepo vreme ter sezono piknikov. Če razmišljamo o ceni, je tako, da imamo na voljo res veliko različnih modelov, njihova cena je odvisna predvsem od kakovosti in tega, kako veliko družbo želimo nahraniti. Različne vrste mesa in zelenjave zahtevajo različne vrste priprave in metode peke, zato je vedno dobro poznati primerne temperature, ki so potrebne za pripravo posamezne jedi. V Harvey Normanu imate res široko ponudbo žarov, po drugi strani pa vam bodo znali tudi primerno svetovati: modelov je veliko, žar pa je nakup, ki bo trajal kar nekaj let.

Vir: Harvey Norman

Preverimo nekaj najpomembnejših lastnosti plinskih žarov

  • Če iščete žar, ki ga boste lahko poljubno premikali po prostoru, izberite takega z integriranimi kolesi. Na tak način se boste lahko zelo elegantno izognili nepričakovanim poletnim nevihtam ali sledili senci drevesa. Ko ga ne boste potrebovali, pa ga boste lahko enostavno umaknili noter in s tem zavarovali pred vremenskimi vplivi in zmikavti.
  • Za brezskrbno peko vam priporočamo tudi žar s pametnim pokrovom, ki med drugim omogoča, da žar postavite neposredno ob steno. Bodite pa pozorni tudi na to, da ima pokrov okno, skozi katero boste lahko enostavno spremljali peko, ne da bi vam bilo treba žar odpirati in s tem izgubljati temperaturo. Merilnik notranje temperature, ki ga najdete na vseh pokrovih modernih žarov, pa omogoča, da imate peko ves čas pod kontrolo.
  • Najnovejši žari vključujejo tudi sistem za hiter in enostaven vžig ter prostor za rezanje, odlaganje in shranjevanje.
  • Prednosti električnih žarov so, da jih lahko uporabljamo povsod in jih tudi enostavno očistimo. Če torej imamo manjšo površino in pečemo denimo na balkonu, je majhen, priročen, a vseeno kakovosten električen žar prava odločitev.

Za vse, ki ste bolj nostalgični, pa imate na izbiro tudi bolj klasičen žar na oglje vrhunske kakovosti in z mnogimi funkcijami, kot je hiter električen vžig, s pomočjo katerega je oglje za peko pripravljeno v zgolj 10 minutah. Seveda pri izbiri moramo upoštevati tudi, ali smo začetniki ali mojstri žara, ampak, saj veste, kako je s tem: vaja dela mojstra!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.