Slavimo sebe takšne, kot smo

Če ste zadnje mesece preživele nekaj časa na socialnih omrežjih – in verjamem, da ste -, ste najbrž naletele na pravo revolucijo žensk, ki slavijo lepoto v vseh letih, predvsem pa iz vseh zornih kotov. Slavijo vitke in visoke, male in čokate, mlade in zrele, lepe in manj lepe – čeprav je lepota vedno v očeh opazovalca. In kar se mi zdi odlično, je, da lahko prav vsaka izmed nas odvrže odvečne in nepotrebne skrbi ter slavi samo sebe prav takšno, kot v resnici je. In ne, ni enostavno, je pa izvedljivo.

Foto: Zen
Foto: Zen

Občutek lepega je odnos, je del koncepta samopodobe, ki je eden najpomembnejših in morda najtežjih ciljev v življenju. Nekatere srečnice se že rodijo s tem občutkom, ljubijo se takšne, kot so, sprejemajo pomanjkljivosti, izkoriščajo dobre in pozitivne lastnosti, ne dopuščajo, da bi na njih preveč vplivali videz in presoja drugih. Njihovo zaupanje izžareva pozitivnost in se širi navzven, do te mere, da so te ženske všeč vsem in si upravičeno prislužijo vzdevek “očarljiva”, ne glede na to, ali so lepe ali manj lepe. Ker očarljiv si takrat, ko imaš svetlobo v sebi, ne pa takrat, ko si “narejen” po standardih lepote modnega sveta, ki se, mimogrede, zelo grobo spreminjajo.

Foto: Zen
Foto: Zen

Poletje je sezona, ki omogoča tudi to, da končno odvržemo vsa nepotrebna oblačila in poležavamo na plaži, le v kopalkah, s svojim telesom in kožo, z gubami, pegami, celulitom, trebuhom ali pa v odlični formi zato, ker smo telovadile celo zimo. Zanimivo, kako se je modna industrija končno zbudila in danes nagovarja vse ženske, tudi tiste z nepopolno postavo ali tiste ne rosno mlade, ki pa si prav tako želijo biti noro lepe, privlačne in urejene. Seveda je potem tudi stvar posameznika, da se vzame v roke in dobro naštudira obline, da ugotovi, kaj mu je na telesu najbolj všeč in katere so tiste točke, ki jih je morda treba malo prekriti. Vse ostalo pride in je odvisno predvsem od naše dobre volje, razpoloženja in tega, da verjamemo vase.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Če pa vsemu temu dodam še nekaj psihološkega v smislu, da je pri tej celostni, lepi podobi, pomembna tudi beseda, no, potem lahko rečem, da prevečkrat pozabimo, kako besede pravzaprav izberemo same. In če se kdaj počutimo užaljene ali jezne, gre ponovno za razpoloženja, ki jih izberemo me. Lahko morda naredimo korak nazaj in znova izberemo, od slabe besede in še slabših debat pa se lahko naučimo, da jih naslednjič ne bomo ponovili. Jaz verjamem, da je ženska, ki zna živeti po teh načelih, dejansko lepša, ker se lažje poveže z drugimi, ne bo žaljiva, zavistna, prizadeta, saj ve, da je osebna sreča odvisna od nje same in prav tako lepota, ki jo širi po svetu.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Če bi obstajala čudežna naprava, ki bi znala meriti to našo prijazno, notranjo svetlobo, mislim, da bi jo začele negovati in trenirati tako, kot se lotimo vaj za zadnjico. No, če pa primerjam notranjo moč ali zadnjico, lahko samo še zaključim, da je prva večna, zadnja pa pride in gre. In tudi to je življenje.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Zeeeelo lepe slike, kar sicer ni težko narediti, če je “objekt” 🙂 fotogeničen in točno ve kako se mora postaviti! 🙂

    Besedilo pa je konkretno in vredno razmisleka! 😉 – Hvala 🙂

    Maham kamorkoli na morje :))))

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.