Superge in krilo: kaj in kako

Pomislila sem, da napišem kaj na to temo, saj je bil zadnji stajling dneva namenjen prav takemu outfitu. Zanimivo, saj bi bila pred desetimi leti ta kombinacija zelo čudaška, vendar je treba povedati, da so se v zadnjih letih tudi športni copati zelo spremenili. Če samo pogledamo modele, ki nam jih ponujajo Adidas, Nike, New Balance, Allstar ter seveda guruji mode, kot so Gucci, Dolce&Gabbana, Armani in Chanel, nam je vse v hipu jasno. Športno je in, a vedno s slogom.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest
Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Vsi športni copati niso isti

Res je. Nekateri so res za športno dvorano in to je vse. V resnici je moden copat tisti, ki bo tudi stal več, saj je mišljeno, da ga nosite vsak dan in ne le med treningom. Bela barva je na vrhu lestvice, a zelo aktualni so tudi večbarvni modeli, ki običajno spojijo pastelne barve.

Pazite na čistočo

Belo mora biti belo in pika. O tem sem že pisala in vam povedala, da je za te primere belilo za WC odlična stvar! Res je: odstranjuje vse in ga uporabljam celo za usnjene superge. Če so športni copati iz blaga, potem je sploh super, ker jih lahko vržete v stroj. In nujno čuvajte vezalke ter jih menjajte, ko postanejo grde in sive. To je res minimalen strošek.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest
Foto: Pinterest
Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Pazite na višino športnega copata

Če imate krajše noge, potem visoki modeli niso za vas, ker nogo skrajšajo. In ker je gleženj v krilu izpostavljen, potem je kar dobro, da teh modelov ne nosite. Sicer so višje superge lepše s hlačami, denimo z ozkimi ali crop modeli hlač, ki so torej rahlo krajše in širše. Nizek športni copat je veliko bolj uporaben, četudi je popolnoma brez podplata.

Blago ali usnje?

Oboje je ok, je pa usnje vsekakor bolj prefinjeno … in občutljivo. Mislim, da so danes tudi superge iz blaga dovolj dobre za eleganten outfit, a če si v omari omislite vsaj ene usnjene, potem ste na konju. Super so tudi bogato okrašeni modeli, ker pritegnejo pozornost in ne potrebujejo nič drugega. Zelo pridejo do izraza takrat, ko nosite preprosto kostim in navadno belo majico.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest
Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Kakšno naj bo krilo?

Če ste visoke in vitke, je vseeno, saj je lahko dolgo, kratko ali midi. Če imate težave z odvečnimi kilogrami, potem mini raje ne. Če ste nižje rasti, je kar dobro, da imajo superge v kombinaciji s krilom rahel podplat. Dobro je tudi, če stavite na enobarvne modele, ker vas optično podaljšajo. Dolgo krilo je super z nizkimi supergami, gladkimi in brez podplata.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

11 komentarjev
    1. Torej tako: vzameš nekaj vate ali pa gobico za pranje posode, tisto navadno, na eni strani zeleno in hrapavo, na drugi rumeno. Na gobico daš malo belila in potem potegneš čez supergo (gumo in usnje). V hipu postane belo in potem izperi z vodo. Če je čevelj iz belega blaga, potem daš nekaj belila v mrzlo vodo in notri položiš čevelj tako, da je v celoti potopljen v vodo.. Pustiš dokler ne postane bel, potem vržeš v stroj, da se dobro opere. Isto velja za vezalke, ki jih lahko v celoti namočiš z belilom, brez vode. Pazi na roke, ker je belilo močno!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.