Uporabite lepa ogledala za super glamurozen prostor

O ogledalih sem slišala neverjetno veliko zgodb in vse so po svoje magične. Če razbiješ ogledalo, imaš sedem let nesreče, če imaš ogledalo v spalnici, prinaša slabo energijo, če je ogledalo direktno izpostavljeno soncu, je lahko nevarno in še kaj bi se našlo. A vsakič, ko pogledam kakšno lepo in posebno stanovanje, ugotovim, da je posebno prav zaradi ogledal.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ogledala niso le sredstvo, ki ga imamo zato, da pogledamo, kakšen je naš obraz ali kako smo oblečene. Ogledala lahko tudi optično povečajo prostor in poskrbijo, da je svetlejši. Velika ogledala zahtevajo večje prostore, vendar ni vedno tako. Če imate na steni le veliko ogledalo in nič drugega, četudi je soba majhna, bo ogledalo izgledalo veličastno in bo prav gotovo na pravem mestu. Zelo modna so starinska ogledala, ki imajo torej izrezljane robove. Okvirji so lahko leseni ali beli, so pa izredno lepi in glamurozni v svetlih sobah ter spalnicah.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Opazni okvirji

Če so bila včasih moderna ogledala brez okvirja, danes temu ni več tako. Najlepša ogledala imajo tudi pomembne okvirje, in sicer tako, da postane ogledalo že umetniška slika. Tudi v kopalnici so ta ogledala zelo lepa, denimo v kombinaciji z nekoliko starinskimi brisačami s čipko delujejo vrhunsko.

Kaj pa oblika?

Ovalni in okrogli so trenutno na top listi. Moda nam svetuje, da izberemo ogledala, kot bi živeli v stari palači, ki ima visoke stropove. In res je: ogledalo poveča prostor, zato se ne bojte velikih oblik. Lepo je, če imate ogledalo v dnevni sobi, kar v kotu in na tleh, obkroženo s tilom in rožami. Ogledalo postane že del pohištva.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Za več svetlobe

Za več svetlobe naj bo ogledalo pri oknu, tako bo odsevalo naravno svetlobo, posledično bo tudi soba sveteljša. Zvečer pa pred ogledalo postavite sveče in bo vsa soba obsijana s čarobno svetlobo sveč. To je dober trik za kopalnico: privoščite si toplo kopel in sveče pred ogledalom. Pazite, da v kadi ne zaspite! 🙂

Pazite na predmete pred ogledalom

Ker se predmeti, ki so postavljeni pred ogledalom, v njem odsevajo, je tako, da so v resnici dvojni! To pomeni, da morate imeti pred ogledalom urejene stvari in to je tudi dober trik zato, da izgleda cel prostor nekoliko bolj pospravljen.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Če so vam všeč ročna dela, si lahko omislite umetne girlande rož, ki jih boste spletle okoli ogledala, kot bi bilo ujeto v gozdu ali sredi narave. Pustite, da se kakšen cvet spusti pred gledalo, saj bo to delovalo zelo nostalgično in romantično.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.