Teenlifting: neverjetno učinkovita metoda za pomlajevanje

Priznam, da si v življenju nisem privoščila veliko tretmajev za obraz in razlog je, da največkrat nimam toliko časa za ležanje v salonu, če pa mi rečejo, da moram priti dvajsetkrat, potem imam nedvomno problem. Po drugi strani se z obrazom nerada igram, ker je v resnici moje sredstvo za delo in mama me je naučila, da moram biti pri 45 letih iskreno hvaležna za kožo, ki jo imam, in gube, ki sem si jih priborila. Temu rečemo življenje.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Vse ok, a če sem čisto iskrena, lahko napišem, da bi si včasih vseeno zbrisala deset let, vsaj v smislu čvrstosti kože in tistih noro visokih ličnic, ki sem jih imela v mladosti. Takrat so se mi sicer zdele podobne tistim, ki jih je imela Heidi, a saj veste, ko si mlad, si tudi nor, zato o tem zdaj ne bom debatirala.

Foto: Zen
Foto: Zen

Prijateljica me je nekega dne povezala z Jano Novak, ki ima v Portorožu lepotni salon, in ko sva se dobili, sem prvič izvedela za Teenlifting metodo. Kar se mi je zdelo zanimivo in sem kasneje tudi slišala od hrvaške zdravnice, dr. Sanje Malbaša Gošović, ki si je metodo omislila, je, da je nastala iz drugih razlogov. Cilj je bil pomagati ljudem, ki so doživeli obrazno paralizo in tudi tistim, ki so imeli močne migrene. Zdravnica je tako opazila, da so po tretmaju njeni pacienti izgledali veliko bolje, spočiti, z bolj gladko kožo, mlajši.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Teenlifting se izvaja z aparatom za elektrostimulacijo mišic in omogoča uporabo fizikalne medicine v kozmetiki z istočasnimi odličnimi rezultati v rehabilitaciji, terapiji in profilaksi: glavoboli, migrene, obnavljanje kostne mase čeljusti, sinusitisa, nevralgij. Za krepitev mišic nikoli ni niti prezgodaj niti prepozno. Idealno je začeti pred 30. letom, ker je veliko boljše in bolj zdravo zadržati čvrsto in drobno obliko obraza, kot mu dovoliti padec in širitev. Rezultati so hitreje vidni, če začnemo z vajami prej. Prvi rezultati so vidni kot osvežitev obraza že po prvi obdelavi. Z vsakim nadaljnjim treningom dosežemo vse boljše in vidnejše rezultate. Najvažnejše je čim prej oddelati prvo obdelavo. Po tej, popolnoma novi izkušnji, se naredi letni načrt treniranja vseh mimičnih mišic.

Foto: Zen
Foto: Zen

Logično je, da moramo mišice redno vzdrževati v čimboljši kondiciji. Bolj ko treniramo, boljši bodo rezultati. Ker govorimo o malih mišicah obraza, lahko tudi z redkejšimi treningi dosežemo odlične rezultate. V kolikor po določenem času prenehamo s treniranji, mišice še dolgo zadržijo čvrstost in obliko. Ker z elektrostimulacijo ne “bildamo” mišic in ne povečujemo njihov volumen, posledično ni “slabšega stanja” po opustitvi treningov.

Foto: Zen
Foto: Zen

Nisem prepričana, da bi me lahko kakšna druga ženska spravila v serijo tretmajev tako, kot me je Jana. Vse skupaj pa je bilo podprto z dejstvom, da sem iz tedna v teden izgledala bolje. Sama tega nisem niti opazila, saj se skozi mažem in gledam v ogledalo, zato drastičnih sprememb nisem opazila. So pa jih opazili drugi. Poslušala sem vprašanja v smislu: ali si si kaj naredila na obraz? Kako to, da danes izgledaš tako spočito, kaj nisi delala? Ali si menjala makeup? In podobno…Jasno je bilo, da se je nekaj dogajalo.

Foto: Zen
Foto: Zen

Opravila sem 10 Teenlifting tretmajev in v drugem letu bom nadaljevala. Stimulacija mišic z elektrodami se je pokazala za pravo stvar. Ne mislite, da je to “kar nekaj”, ker se motite. Dr. Sanja Malbaša Gošović mi je obrazložila, da z leti se koža odlepi od mišic in zato začne viseti. Ko mišico stimuliramo se zgodi, da začne ponovno trenirati in se zato vrne tam, kjer je bila. Tretma ni boleč, zahteva pa malo vztrajnosti; če ste nestrpne tako, kot jaz, potem vam iz prve roke povem, da se prvi rezultati poznajo nekje po tretjem tretmaju.

Foto: Zen

Tako, drage moje. 2019 se je pri meni zaključil v slogu pomlajevanja in v tem duhu nadaljujemo tudi v 2020. Kdo ve, morda se srečamo prav pri Jani!

Več na: www.kozmetikajana.si

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.