Tista bluza, ki reši vse

Vedno pravim, da bluz in srajc ni nikoli dovolj in čeprav v moji omari visi kar nekaj belih artiklov, jih še vedno kupujem in menim, da resnično lahko poskrbijo za dober stil. Saj vem: bela bluza je pač bela bluza, a v mojih očeh je veliko več kot le to. Je tisti ključni kos, ki spremeni navadne kavbojke v nekaj posebnega in strog kostim v nekaj romantičnega. Bluz torej ni nikoli preveč in zdaj prihaja njihov čas, ko jih bomo nosile samostojno ali z jopo, morda z jeans ali usnjeno jakno, pod blazerjem in spomladanskim plaščem.

Modelov je seveda veliko in ne boste zgrešile, če si omislite še eno povsem navadno, belo srajco. Ampak pozor: na prodaj so čudoviti, romantično-viktorijanski modeli, ki res zahtevajo pozornost in sem prepričana, da vam bodo všeč. Veliki rokavi, nekaj prosojnosti, čudoviti in opazni ovratniki, oblečeni gumbi in še kaj. Vse je dovolj romantično in elegantno, da postane bluza glavni akter dobrega stila. No, ženske to obvladamo, kajne? Pred nakupom pazite, da je bluza dovolj dolga. Moda namreč narekuje tudi kratke dolžine, a te crop bluze so primerne predvsem za mlada dekleta in za tiste ženske, ki nosijo hlače z zelo visokim pasom ter crop modele. Občutek imam, da so tovrstni modeli dokaj zahtevni.

Nikar ne pozabite na dva ključna detajla: pentlje in čipke. Brez teh že skoraj ne gre in tudi poletni modeli so polni detajlov, ki poskrbijo, da postanejo vse te bluze nekaj posebnega. Super je tudi to, da bluze in srajce nimajo sezon, vedno jih nosimo, poleti zavihamo rokave, pozimi pa dodamo blazer. Tako se bluza prelevi v kos, ki ga lahko nosimo 365 dni v letu in bo vedno na svojem mestu.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji
  1. Bluze posebno bele,pa ce je se tako znosena,je oblecena lepa!Obozujem yens,bele bluze in dober cevelj.Pri mojih 68 letih,se pocutim mladostno.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.