Tradicionalne dekoracije za dom so ponovno v modi

Te novice me vedno zelo razveselijo: staro je ponovno v modi in vintage je zakon! To velja predvsem na področju pohištva, notranje opreme in barv za dom, kar pomeni, da smo lahko mirne, če z babičinega podstrešja potegnemo porcelan in si omislimo pastelne tapete za spalnico. In ne, se ne šalim. Najnovejši trendi narekujejo prav to: da razmislimo o viktorijanskem slogu, si omislimo angleški porcelan (nujno v svetlo modri barvi), same ustvarimo kakšen dober mozaik in odmislimo minimalizem.

Vir: Theglampad
Vir: Theglampad
Vir: Theglampad
Vir: Theglampad
Vir: Theglampad
Vir: Theglampad

A pozor, ta trend ni za vse. Vem, zdaj boste pripomnile, da vas bi dušil in tudi sama se sprašujem, koliko naj bi bili veliki prostori, da bi tapete ali ogromni fotelji delovali lepo. Odgovor sem dobila, ko sem na internetu iskala slike za ta članek in videla tudi dokaj majhne sobe, opremljene v tem slogu, je pa res, da je svetloba še najbolj pomembna (temen prostor s tapetami ne bo nikoli zaživel!). Deluje lepo in elegantno, a moramo prav gotovo paziti na količino elementov. Če je soba majhna in si omislimo tapete z drobnimi rožicami, potem bomo imele notri le posteljo, nočno omarico, manjšo omaro in fotelj. Zidovi naj bi ostali prazni, čeprav so lepe slike v okvirju vedno dobrodošle.

Vir: Theglampad
Vir: Theglampad
Vir: Theglampad
Vir: Theglampad
Vir: Theglampad
Vir: Theglampad

Nekateri sicer tega sloga ne marajo, saj zna spominjati na razkošne hotelske sobe. A če dobro pomislite, obstajajo prav gotovo tudi hotelske sobe, ki imajo svoj čar in s pomočjo super mehke preproge poskrbijo, da se počutimo doma. In če že omenjam preproge, naj povem, da odigrajo tudi te pomembno vlogo: nujno svetle, prav tako nujno kosmate. Če se odločite za vzorce na zidu, potem je preproga enobarvna. Za piko na i dodajte veliko vazo z rožami!

Vir: Theglampad
Vir: Theglampad
Vir: Theglampad
Vir: Theglampad
Vir: Theglampad
Vir: Theglampad

Če imate smisel za ročna dela in tudi čas, je ta slog idealen za prenavljanje starega. Denimo star fotelj je lahko preoblečen v svetel žamet in bo postal kraljevski, prav tako leseni kuhinjski stoli, stare omare (zamenjajte samo kljuke, izberite shabby modele z rožami in to je vse!) , zaboji in škatle, z malo domišljije lahko naredite veliko! Zadnji nasvet pa je, da izberete eno barvo in ji potem sledite. Tako boste najprej prišle do prefinjene klasike in bo vse skupaj izgledalo zelo šik. Če pa ste za pastelne tone, lahko uporabite vse in karkoli boste naredile, bo prav gotovo lepo.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.