Oblecite se lepo, četudi ostanete doma

Vem, da že veste, a za vsak slučaj bom ponovila to mantro, ker deluje in jo z veseljem delim z ljudmi. Sami si dvignemo moralo tudi s pomočjo lepe obleke in dobrega make-upa. In zato ni potrebno, da dodam karkoli drugega, pa vendar sem se odločila za ta članek, ker sem se pred kratkim pogovarjala s prijateljico, ki je prav tako zaljubljena v modo in mi je suvereno rekla, da ima na sebi hlače za jogo že en mesec in zdaj ne ve, kako priti ven iz tega. Razumem, a ne podpiram. Veste, zakaj? Ker nismo bolne, smo le doma, in to ne pomeni, da moramo izgledati kot krpe.

Vir: Pinterest

Pri meni je tako, da so super udobna in preprosta oblačila povezana predvsem z rekreacijo in z obdobjem, ko se ne počutim dobro. Lahko gre za migreno, gripo ali pač mesečne ženske težave, a sicer teh kosov sploh ne maram, ker mi ne omogočajo, da se počutim lepo, kar me zelo moti. Razmišljam, da bi se jih znebila, a po drugi strani mi je žal, ker vem, da jih v teh slabih trenutkih tudi rada nosim. V situaciji, v kateri se nahajamo danes, je tako, da lahko hitro ostanemo ujete v pasti in si mislimo, da  “ni pomembno”. Pa je in še kako!

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Obleči čudovito stvar, četudi jo potem nosimo s copati, sploh ni slabo. Pravzaprav je v tem nekaj super zabavnega, če boste le poskusile. In nikar ne pozabite, kakšni so vaši občutki, ko se urejate za večerjo ali zabavo. Priprava s tuširanjem, krema za telo, lepo perilo, izbor obleke in make-upa … vse to je čudovito, marsikdaj še bolj kot zabava ali večerja sama. Ženske imamo obrede in prav ti poskrbijo, da se počutimo žive in privlačne. Brala sem zelo zanimiv članek na temo oblačenja v obdobju virusa in izvedela, da je veliko žensk, ki so samske in se v normalnem življenju, četudi ostanejo doma za večerjo, oblečejo kot bi šle ven, ker jim je do tega, da so pri mizi v lepi obleki. In nič hudega, če na sosednjem stolu ni nikogar. To se mi je zdelo res super in spomnila sem se na vse nesrečne trenutke, ki sem jih imela sama – za dvig morale sem naredila le eno: se uredila.

Vir: Pinterest

Srčno upam, da ne boste jemale tega članka kot nekaj površnega v času, ki od nas zahteva, da smo zelo resni. To ni moj namen. Želim le povedati, da je moda tudi površna in marsikdaj nepomembna v primerjavi z velikimi težavi, a včasih zna zelo dobro rešiti naše duševno stanje, predvsem pa nam podariti kar nekaj samozavesti. Uporabljajte jo v svoj prid in super, če imate zdaj na sebi lepo pižamo ali trenirko, vendar ne za vsak dan. Velja?

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

7 komentarjev
  1. Danes, ko praznujem, sem se se posebej uredila. Namazala sem si rdece nohte, nosim rdeco sminko in imam namazane trepalnice. Pa se malo rdecila za licka. Triletnik mi rece: Mami, kako si srckana, osemletnik pa: mami, ti si za v modo. Hahaha. In dan je se lepsi. Hvala tudi tebi Lorella za vse nasvete, ki jih berem. Objem

    1. Draga Nataša! Zelim ti vse dobro, veliko ljubezni, sreče, zadovoljstva in lepih trenutkov. Da bi bile majhne stvari vedno velike, da bi našla svojo pot, da bi uzivala in imela ob sebi le prave ljudi.
      In hvala, ker si tako zvesta bralka ❤️
      Lepo praznuj, jaz te ze vidim, kako si noro ljubka in modna! Objem ❤️

  2. Draga Lorella, hvala iz srca za prelepo voscilo:-). Polepsala si mi ze veliko dnevov, zato ni tezko biti zvesta bralka. Hvala se enkrat iz srca in objem❤

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.