Tri make-up podrobnosti te vroče sezone

Res je, da poletje za mnoge pomeni obdobje popolne lahkotnosti, a slednja za ženske ne združuje zgolj ohlapnih kosov v prijetnih materialih ter sandale vsepovsod, temveč mnogokrat zadeva tudi našo lepotno rutino, vse od nege pa do dekorativnih elementov oziroma ličil. Prav slednja postanejo nežnejša in delikatnejša, marsikatera pa se odloči poletje, ali vsaj dopust preživeti kar s popolnoma “golim” obrazom ali bolje rečeno povsem naravnim lookom. Pa vendar so trendi tudi na tem področju znova izpostavili kar nekaj zanimivih podrobnosti in naj povem, da bomo tudi z upoštevanjem le-teh pravzaprav delovale precej minimalistično in sveže.

Pinterest

1. Podaljšana obroba okoli oči

Torej naj gre za klasični eyeliner ali barvico, s katero obrobimo zgolj spodnji del vek, oboje se tokrat vsaj kanček podaljša v lepo, a ne preveč debelo oziroma agresivno mačje zapeljiv pogled. Za vse, ki prisegamo na klasiko je najbolj varna odločitev za črno ali rjavo, medtem ko boste ljubiteljice drznejšega in opaznejšega skoraj zagotovo vzljubile tudi eyeliner v beli, zeleni, modri ali kaki trudi modni barvi ta hip. Zraven ne potrebujemo dosti, celo ustnice lahko ostanejo v naravni barvi, zgolj z dodatkom vazelina.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

2. Roza povsod, tudi na očeh

Pink je ena tistih barv, ki znova prevzema tople mesece, tako med oblačili in dodatki, kot tudi med ličili. Ne gre za nekaj novega, pa vendar gre za trend, ki je in še bo zaznamoval te vroče mesece. Popularne so nežno rožnate ustnice, gloss lička v naravni in nevsiljivi roza ter, z vsem prej naštetim ali povsem samostojno, pink veke, kjer naj ne manjka nežnih bleščic ter zgolj kanček maskare, po možnosti zelo preprosto, brez črtal in ostalih obrob.

Pinterest
Pinterest
Pinterest

3. Počesane obrvi in osvetljevalec

To je nekako pravi recept vsakega poletja, a previdno, pri enem in drugem ne gre ravno pretiravati. Obrvi počešimo navzgor, naj ostanejo nekoliko daljše in naravno goste, a ne dodajajmo nepotrebnih črtal, z barvico ali gelom zgolj dopolnimo manjkajoče predele. Osvetljevalec je lahko nekoliko močnejši, sploh ko bomo že pridobile lep ten, a tudi tu previdno z nanašanjem, osredotočimo se zgolj na drobne točke obraza, kot recimo tik pod obrvmi, zgornji lok ustnic, vrh ličnic in/ali celo kost ključnice, ko seveda nosimo top ali obleko brez z golimi rameni.

Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.