Trije kraji, ki jih je vredno obiskati

Zdi se mi, da so najbolj slikani na Instagramu in morda so tudi zato postali tako slavni, vsaj v zadnjih časih. Saj veste, ko pač zagledamo tiste super barvite slike, z lepimi hišami, pravljičnimi stavbami in tlakovanim centrom, srce dela prevale in že razmišljamo, da bi se tudi same napotile tja. No, v resnici je veliko lepih krajev na svetu, a ti niti niso tako noro daleč, zato vas bodo morda zamikali. Leto se je ravno začelo in to je tudi čas za nove plane.

Vir: Pinterest

Colmar v Franciji

Njegova značilnost so pisane hiše z visokimi strmimi strehami, okrasnimi štukaturami in staranim lesom. To očarljivo mestece je bilo pomembno trgovsko središče ter center umetnosti in izobraževanja v 13. stoletju. V njem je promet prepovedan. Colmar je tretja največja občina v Alzaciji v severovzhodni Franciji z blizu 70 tisoč prebivalci. Znano je po dobro ohranjenem starem mestnem jedru, številnih arhitekturnih znamenitostih in muzejih, med katerimi je muzej Unterlinden z znanim Isenheimskim oltarjem najpomembnejši. Mesto ima bogato knjižnico, veliko fontan in spomenikov.

Colmar via Instagram @aboutcarolina__
Colmar via Instagram @agate.pictures
Colmar via Instagram @followmetoswitzerland
Colmar via Instagram @anna_onair
Colmar via Instagram @inspirationdelavie
Colmar via Instagram @marta_runner6
Colmar via Instagram @sillallom
Colmar via Instagram @victoriachmel

Česky Krumlov na Češkem

Še eno mesto, ki deluje kot pravljica, kar nam je seveda všeč. Nahaja se na skrajnem jugu Češke in velja za enega najbolj slikovitih krajev v Evropi. Nekateri so mnenja, da gre za Prago v miniaturni obliki, saj imata mesti veliko podobnih znamenitosti. Navdušeni boste nad osupljivim zgodovinskim gradom, ki se dviga nad reko Vltavo in starim mestnim jedrom, kjer lahko občudujete renesančno in baročno arhitekturo. Velika prednost je ta, da lahko mesto prehodite v pičlih 20 minutah.

Česky Krumlov
Česky Krumlov
Česky Krumlov
Česky Krumlov
Česky Krumlov
Česky Krumlov
Česky Krumlov

Otok Burano v Benetkah

O njem sem že pisala, saj sem ga lani obiskala in me je popolnoma očaral. Je popolnoma drugačen od Benetk, predvsem zato, ker ni gneče. No, ne morem reči, da so ulice prazne, a prav gotovo ni tako naporen kot večja sestra. Burano je otok čipk, stojnic, dobrih restavracij in barvitih hiš, ki te pozdravljajo prav povsod. Burano omenjam tudi zato, ker je res blizu in je zato idealen za enodnevni izlet, tudi z družino. Tamkajšnji ribiči pravijo, da je bila vsaka hiša v drugo nasičeno barvo odeta zato, da so ribiči, ki so se zjutraj v gosti megli vračali z ribolova, hitreje našli svojo hišo. Danes domačini svojih hiš ne morejo prebarvati brez dovoljenja tamkajšnjih oblasti, ki jim na zahtevo pošljejo seznam sprejemljivih barv.

Burano
Burano via Instagram
Burano via Instagram
Burano
Burano
Burano
Burano

Če imate tudi vi kakšno dobro idejo, so seveda dobrodošle!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

6 komentarjev
  1. Terme Blumau na avstrijskem Stajerskem so tudi vredne ogleda, mojstrovina Hunderteasserja…, pa zaledje nase Istre…, ah, kamorkoli se clovek odloci, je navdihujoce, seveda ce si odprtega duha in srca… Hamburg, Köln, pa Porenje nasploh, Passau, cudovita mesta…, absolutno tudi Italija nikoli ne razocara, baj bo sever ali jug, npr. prekrasen Torino, nekdanje glavno mesto Italije ali Bari z Matero, lansko prestolnico kulture…, Lorella, vasi opisi so cudoviti…

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.