Trije nasveti za ženske z oblinami

Čeprav nam moda v zadnjih letih ponuja kar nekaj uspešnih linij za ženske z oblinami, vem, da najti pravo obleko, pravega kroja in prave barve ni najbolj enostavno. In vedno je tako, da imamo v glavi veliko dvomov in se potem soočamo z neuspehom; sicer menim, da se ta “neuspeh” rodi predvsem v naši glavi, kot napačna percepcija telesa. Vemo, da znamo biti ženske še kako kritične do sebe, a nikar ne pozabite, da je moda tukaj tudi zato, da nam pomaga. Za vas, ženske z oblinami, imam tokrat tri nasvete.

#1 Retro slog vedno deluje

Linije, ki so klasično krojene, torej na A, midi oblike, lepo tajlirana oblačila, vedno dobro delujejo, tudi na ženski, ki ima res veliko oblin. Znebite se občutka, da morate stvari skriti ali zamaskirati, prej bi rekla, da morate poudariti vrline in vem, da jih imate. V preteklosti so bile ženske lepotice predstavljene v revijah veliko bolj polne od današnjih; moda zanje je bila zato nekoliko bolj mila in tudi kroji so se prilagodili oblinam. Skozi čas se je to izgubilo, a verjemite, da te obleke še vedno obstajajo in so še vedno lepe na ženski, ki ni ravno trlica.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest – Pevka Adele je odlično obvladala ta retro slog

#2 Polne barve so bolj sofisticirane

Kar ne pomeni, da potiska ne smete nositi, pomeni samo to, da delujejo polne barve nekoliko bolj elegantno. Ko je površina velika in denimo nosite bluzo v veliki številki, ta pa je polna rož, se zgodi, da postane zelo opazna. Včasih je za eleganten slog bolje, da stavite na polne barve in več nakita, da vse skupaj popestrite. Ni seveda nujno, je pa dobrodošlo. Še vedno velja pravilo treh do štirih barv, kar pomeni, da ostajamo v coni udobja in zato ne bomo zgrešile. Če ste za eksperimente s potiski, potem izberite nekaj, kar ni preveč kričeče. Močne barve naj se nahajajo raje na dodatkih, kot so pasovi, čevlji in torbice: tako boste dobro popestrile podobo in ohranile visoko mero elegance.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Moč pravega perila

Čeprav je pravo in lepo perilo prijatelj vsake ženske, ne glede na postavo, je pri oblinah toliko bolj pomembno, da izberemo pravo. Prva funkcija nedrčka je opora, kar pomeni, da mora imeti predvsem prave naramnice in dovolj globoko košaro, široko elastiko pri strani in čipko le v primeru, da majica ni prosojna. Hlačke morajo imeti visok pas in biti brez vidnega roba zato, da ne poudarijo celulita ter drugih nepravilnosti. Sploh če se odločite za obleko, morate imeti v mislih tudi perilo, ki bo lepoto obleke in vašega telesa poudarilo. Ne, ni vseeno in naj dodam še to, da perilo, ki ga nosite pod kavbojkami, ni tisto, ki ga nosite pod elegantno obleko.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Včasih lahko že z dodatkom lepe in čutne šminke, urejene pričeske ter elegantne ogrlice dosežete veliko. Daleč od tega, da bi bilo vse v kilogramih, ženska karizma nima nič skupnega s tehtnico.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.