V Kopru podelili modno nagrado Stylo

Zmagovalka letošnjega modnega dogodka Stylo 2019 je Nina Žnidaršič, ki se je množičnemu občinstvu v dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru sinoči predstavila s kolekcijo vzorčastih in barvitih ženskih oblačil s pristnim etno pridihom. Navdih za kroje je iskala v tradicionalnih oblačilih Eskimov, od katerih je uporabila oblike, barve in vzorce, jih nadgradila z vezeninami in različnimi tekstilnimi kosi ter jih z dodatki spretno prenesla v sodobni čas.

Foto: Jaka Ivančič

Občutki so fenomenalni in nepopisni, zmage sploh nisem pričakovala,” je po razglasitvi dejala letošnja zmagovalka Nina Žnidaršič doma iz Šentvida pri Stični, sicer študentka drugega letnika podiplomskega študijskega programa Oblikovanje tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani. Na vprašanje, kaj je po njenem najbolj prepričalo strokovno komisijo, je odgovorila preprosto in brez oklevanja: “Oblačljivi kosi z veliko detajli.” Izhodišče njenega dela so bili Eskimi in njihova tradicionalna oblačila, ki so jo pritegnili ravno zato, ker v nasprotju z nami, ki imamo vsega dovolj in še več, živijo v pomanjkanju.

Foto: Jaka Ivančič

V do zadnjega kotička zapolnjeni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru smo lahko spremljali še dela sedmih mladih oblikovalcev – Jake Podgorška, Ines Čeperlin, Valentine Kolander, Petre Jerič, Admirja Kapiča, Zale Hrastar in Kristi Komel –, ki jih je strokovna komisija izbrala med 15 prijavljenimi na javni natečaj Centra mladih Koper. Vsak od njih se je predstavil s štirimi kosi oblačil in svojo zgodbo, ki je sledila letošnji temi natečaja Nazaj v prihodnost.

Foto: Jaka Ivančič – zmagovalna kolekcija
Foto: Jaka Ivančič – organizatorki dogodka

Navdušenja nad včerajšnjim dogodkom ni skrivala niti vodja projekta, Kristina Radovčič, ki pričakuje, da  bo peta izvedba natečaja Stylo 2020 še boljša. »Letošnji odziv nas je izjemno presenetil, na natečaj smo namreč prejeli 15 prijav, med njimi pa je komisija izbrala osem finalistov. Ker so bile vse kolekcije izjemno dobro pripravljene in so imele svojo zgodbo, je bilo jasno, da bo odločitev o zmagovalcu težka. Nini Žnidarčič čestitam in ji želim veliko uspehov na njeni nadaljnji ustvarjalni poti.«

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.