V novem letu ponovno v formi

Moram reči, da imam leto kar nekaj zaobljub in odločila sem se, da se jih bom tudi držala. Še posebej zato, ker sem pred kratkim prebrala članek o tem, kako v resnici vse obljubimo in zapišemo, po dveh mesecih pa že pozabimo in smo ponovno na stari poti. No, zaenkrat se lahko pohvalim, da sem pridna in vztrajna, sicer opažam, da so moji ritmi fitnesa in telovadbe drugačnih od tistih, ki so bili aktualni pred Sofio, a je to najbrž popolnoma normalno in tudi oproščeno. Telovadba mi pomeni veliko in biti v formi ni le zahteva, ki jo postavlja moja služba, temveč prav potreba, ki izhaja iz mene. Razlogov je veliko, seveda eden izmed teh je ta, da sem estet, a na prvem mestu je nedvomno notranje dobro počutje in ravnovesje, ki je tesno povezano s tem, v kakšnem stanju je telo.

Vir: Pinterest
Foto: Zen

Telovadba je torej zelo pomembna in od nekdaj imam rada uteži, za noge in roke zato, ker najraje telovadim doma, pred Netflixom in čeprav se morda sliši čudaško, je v resnici najpomembneje, da deluje. Deluje seveda zame, a ne vidim ovir, zakaj ne bi tudi za vas. Seveda morate premagati lenobo in določiti čas vadbe, v nasprotnem primeru iz te zgodbe ne bo nič pametnega, a v kolikor si zadate lepo telo za cilj, mislim, da je že to dovolj velika motivacija, da vse skupaj tudi dosežete. Moja telovadba traja približno eno uro in vsebuje veliko raztegovanja; dolge, elastične mišice poskrbijo za lepo postavo in pri meni so tudi posledica leta in leta klasičnega baleta, kasneje pa odbojke, ki jo sicer igram tudi danes.

Vir: Pinterest
Foto: Zen

Uteži za noge imajo ježke, kar je dobro zato, ker si jih lahko nadenem tudi takrat, ko preprosto hodim po stanovanju in noge vseeno vadijo. Veliko koncentracije potrebujem za trebušne mišice, ker je tonus trebuha ključnega pomena za vse obleke, ki jih nosim, in tukaj je potrebno vztrajati. Maščoba okoli trebuha je nedvomno tista, ki gre najtežje od nas, zato je vredno paziti, kaj in kdaj jemo, ter se vsaj malo ustaviti. Že to, da iz svojega dnevnega menija odstranite odvečno moko in sladkor, pomeni veliko in je prvi korak do večje sreče.

Vir: Pinterest
Foto: Zen

Vadba se zaključuje s pripomočki, ki sem jih predstavila že lani in jih še vedno jemljem: Boot Burn Strong in Water Out Strong, oba iz linije Slim Joy. Znamka Sensilab je na tem področju vodilna in nam ponuja vse, kar potrebujemo za super formo; seveda gre za praparate in pripomočke, ki jih jemljete ob telovadbi, ne pa namesto nje. Waterout  Strong odplakne odvečno vodo iz telesa, zmanjša zabuhlost in olajša izgubljanje odvečne teže, pomaga pri oblikovanju postave ter pomaga tudi zmanjšati celulit. Bootburn strong pa dvigne metabolizem, vam omogoča, da hitreje kurite maščobo, lažje oblikujte postavo, preplavi vas val energije, kar ni čudno, saj vsebuje tri vrhunske fat burnerje in sicer: gvarano, zeleni čaj in čaj mate.

Foto: Zen
Vir: Pinterest

Pri meni je tako, da sem boljše volje že ob najmanjšem rezultatu, predvsem pa bolj motivirana za nadaljevanje. Dejstvo, da imam vse doma, mi zelo olajša življenje, saj so ritmi popolnoma prilagojeni mojemu življenjskemu stilu. Vse se da, če imate željo!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar
  1. Lorella dobro bi bilo, da bi mogoče v prihodnje navedla glavne pripomočke, ki jih pri telovadbi doma uporabljaš, da razgibaš in pravilno oblikuješ posamezne dele telesa. Imenitno in hvala!
    Lep pozdrav!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.