V tem trenutku je potrebno najti sebe

Najti sebe je lahko dolga pot, ki zahteva ogromno strpnosti in tudi kanček inteligence, predvsem čustvene. V teh časih jo res rabimo in prav gotovo je tako, da smo se zgubili vsi. Kar ni nujno slabo, saj je v mojih očeh predvsem znak potrebe po spremembi, na katero smo predolgo čakali ali smo preprosto upali, da se ne bo zgodila. Kot sem že zapisala, so samoumevne stvari, pa tudi drobne stvari v življenju, postale danes nemogoče. Vem, da se vse počutite žalostno in obupano, zato želim ponavljati, da ne bo trajalo za vekomaj. Tudi sama se sprašujem, kako bo, ko bo, a v resnici nimam nobenega vpliva na ta odgovor, lahko edino strpno čakam in se obnašam pametno do sebe in drugih.

Vir: Picjumbo.com

Ker smo se zgubili, je pomembno, da se ponovno najdemo. Čas, ki ga danes imamo zato, da smo doma, delamo popolnoma drugače, imamo več stikov s svojo družino in morda tudi več beremo (srčno upam, da je temu tako, saj branje resnično širi obzorja in nam lahko da ogromno), je dragocen, zato predlagam, da ga pametno izkoristimo. Danes lahko naredite veliko stvari za to, da vsaj sebe postavite na pravo mesto in se znebite občutka, da bo vse propadlo. Slabe misli so res nadležne, a nikar ne pozabite, da so v vaši glavi, tako kot so prišle, lahko tudi gredo. Stvar je samo v tem, kako se boste same odločile.

Vir: Picjumbo.com

Kaj vas nasmeji?

Zdi se zelo banalno vprašanje, a marsikdo res ne ve, kaj ga osrečuje, kaj sproži glasen smeh, kaj poskrbi za to, da pozabimo na vse probleme. Najdite svoje radosti in se jih oklepajte, saj je to tisto, kar da življenju smisel, to je tisto, kar edino šteje.

Spoznajte sprostitev

Dobro vem, kakšni so naši običajni večeri. Ko gredo otroci spat, se šele začne žur z računalnikom in telefonom, ker moramo opraviti veliko stvari. No, zdaj lahko to odmislimo in si namesto tega nabavimo olje za telo in masažo, sol za kopel, dišečo svečo in tako telesu ponudimo sprostitev. Ne samo, da je dobro brati, dobro je tudi poskrbeti za kožo in kosti.

Vir: Picjumbo.com

Spoznajte okolje, v katerem živite

Ker smo zdaj bolj doma, imamo to možnost. Začutite prostore, odstranite stvari, ki vam niso več všeč, opustite slabe ali stare navade, pospravite, razmislite o novih barvah, blazinah in zavesah. To je ambient, s katerim imate interakcijo; vam je sploh všeč? Se v njem dobro počutite? Spremenite ga tako, da bo le vaš.

Dihajte

Ta zadeva z dihanjem je pravzaprav zelo zanimiva. Če se čez dan vsaj malo analizirate ali nadzorujete, boste hitro ugotovili, kolikokrat zadržite dih. To se zgodi zato, ker je določena situacija za vas stresna. Jaz sem imela včeraj toliko klicev, da sem bila že ob enih popoldan čisto potna. In pozor, niso bili poslovni klici, slišala sem prijateljice, a ker vse govorijo na dolgo in široko, sem bila na koncu utrujena in brez sape. Ugasnila sem telefon. Pomislila sem, da so tovrstni impulzi zame preveč, ker imam zraven še Sofio, ki me vleče za krilo in od mene zahteva vse živo. Rekla sem stop in potrebovala še dve uri, da začnemo normalno delovati. Mislim, da v življenju preveč prenašamo, kar ni ok. Malo razmislite o tem.

Vir: Picjumbo.com

Nikoli ni prepozno

V resnici imam občutek, da je v življenju neskončno trenutkov, v katerih lahko ponovno najdemo sebe. In nikoli ni prepozno. Drage moje, to so res veliki premiki in kar se dogaja, ni konec sveta, je pa prav gotovo zelo velika stvar zato, da začnemo malo drugače delovati in razmišljati. Moj nasvet je, da začnemo že danes, brez strahu. Ker saj veste: vse bo ok.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.