Vikend s prijateljicami: kam iti na top oddih

Najbrž so vikendi, ki jih preživimo s prijateljicami, najbolj dragocena stvar. Ko lahko odklopimo vse in smo preprosto punce, kot v starih letih, s starimi ali novimi spomini, predvsem pa z veliko volje do življenja. Če ste torej tik pred tem, da organizirate vikend s svojo BFF, mamo, hčerko ali ste gruča prijateljic, ki si želijo nekam iti, so tukaj moji nasveti. Od Italije do Avstrije in mimo Hrvaške, pa tudi Slovenija ima nedvomno svoje bisere. To je moj izbor za žensko družbo.

Bohinj

Zdi se mi odličen kompromis med čudovito naravo, dobro hrano, sprostitvijo in kvalitetnimi pogovori. Pravijo, da jezero pozna vse odgovore, če mu le znaš prisluhniti. In čudovita narava pomaga, nedvomno. Ženske prav tukaj znamo stkati še globlje vezi in se prepustiti čarobnosti življenja. V Bohinju pa najdete kar nekaj čudovitih nastanitev, tako da lahko kombinirate prijetno bivanje s surovo naravo, kar se mi zdi vedno odlična izbira.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Dunaj

Veliko mesto ima nedvomno svoje čare, sploh kar zadeva kulturo in … nakupovanje! Seveda je odvisno od tega, kakšne so vaše prijateljice ter kaj pričakujejo. Ampak Dunaj je večen in čeprav sem ga obiskala že mnogokrat, ostaja uganka. Tukaj najdete čudovite, luksuzne hotele ali pa bolj preproste nastanitve, ki so prav tako lahko v centru mesta. Navdušuje me tudi hrana, saj boste lahko res dobro jedle. Nakupovanje pa ima le eno šibko točko: v soboto zaprejo trgovine ob 18 in v nedeljo so zaprte. Torej potrebujete res dobro organizacijo prostega časa.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Zagreb

Hrvaška je zelo lepa in to ne le poleti, ko iščemo peščene ali še prazne plaže. Tudi večja mesta imajo svoj čar. Zagreb je prav gotovo mesto, polno navdihov, z dobrimi kavarnami, super trgovinami, sejmi (adventni je eden izmed najlepših v Evropi in čeprav je zdaj mimo, ga morda ujamete naslednji december), nakupovalnimi centri. Sprehod po glavnih ulicah vam omogoča tudi občudovanje dobre mode: Hrvatice so čudovite ženske s smislom za stil, zato od njih lahko resnično črpate navdihe in se prepustite lepemu.

Vir: Instagram
Vir: Instagram

Salzburg

Romantično mesto, a vsekakor ni le za pare. Avstrija me navdušuje zato, ker je zelo urejena, kar je super. Stari del mesta je pravi dragulj, z zanimivimi, izvirnimi trgovinami in dobrimi restavracijami. Tudi zvečer je mesto čudovito in zdi se mi, da se zna zgoditi, da najdete lepo kavarno ter tam ostanete za polovico dneva. Lepe bodo slike, če se boste pač odločile za fotografiranje, saj je vsak kotiček Salzburga izredno fotogeničen. In mesto ni tako noro daleč.

Vir: Instagram
Vir: Pinterest

Gradež v Italiji

O Gradežu sem že pisala in moje mnenje se ne spremeni. Super je, majhno, zelo blizu, z ljubkimi hoteli, izvirnimi trgovinami in dobro morsko hrano. Čez vikend je Grado zelo živahen, saj ga Tržačani radi obiščejo, nekako tako, kot smo mi v dobrih časih hodili v Portorož. Dober je sladoled ali sprehod ob morju, s peščeno obalo, kjer pozimi tolče veter. Če se le da, pojdite v kakšno lokalno oštarijo, so zelo pristne in odlične, a če uspete, prej rezervirajte, saj znajo biti res polne.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Padova

Izbrala sem jo iz več razlogov. Zraven je Ikea, ki je res ogromna, in zdi se mi, da gremo ženske tja z veseljem, četudi ne potrebujemo nobenega pohištva. Drugi razlog je, da je Padova zelo bogato mesto, kjer se dejansko sprehaja elita. To vam bo jasno že takrat, ko obiščete center, torej zaprto cono, kjer najdete parkirane Ferrarije in Lamborghinije, običajno pred trgovino Dolce&Gabbana. In četudi ne boste kupile prav nič dragega, je tako, da vas mesto prevzame. Ne bomo o zgodovini, saj jo najbrž poznate, a vseeno pojdite v glavno cerkev, ker jemlje dih.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Opatija na Hrvaškem

Malo ujeta v času in ravno prav mondena. Morje pač pomirja in Opatija ni izjema. Če ste ljubiteljice butičnih hotelov in rib, potem je mesto pravo za vas. In seveda se žur ne konča niti pozimi, ko je vse skupaj bolj zaspano. Podobno kot Rovinj, čeprav so v tu skoraj vsi hoteli zaprti … No, v Opatiji ne boste imele teh težav in morda vas bo navdihnila za poletni dopust. Vsekakor je lepa v vseh sezonah.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Imejte se lepo!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.