Volnene obleke za vse priložnosti

Počasi, a z gotovostjo vstopamo v najhladnejše obdobje leta, kar se že močno pozna tudi na naši garderobi. Prehodne jakne in lahkotna oblačila smo potisnile v ozadje ter prostor ustvarile predvsem debelejšim, toplejšim kosom, ki nas bodo lepo greli vse tja do zgodnje pomladi. V prvi vrsti so seveda materiali, kot so usnje in močnejši denim, pred vsemi pa so tudi tokrat volnena oblačila. Še dobro, da so jim trendi tudi letos močno naklonjeni, saj so se pletenine pojavile celo tam, kjer jih morda sprva sploh ne bi pričakovali. A pustimo zdaj nenavadnost ter se raje posvetimo klasiki, tisti pravi zimski stalnici, kamor uvrščamo tudi volnene obleke.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Gre za obleke, ki nas rešijo marsikatere ledene zagate, saj so odlična rešitev takrat, ko tudi v najnižjih temperaturah potrebujemo urejen, dodelan, a hkrati tudi udoben in predvsem topel look. Tudi te mesece jih zato najdemo prav za vse priložnosti, vse od tistih oversize, nekoliko razvlečenih, ki delujejo le kot povečan, dolg pulover ali puli, pa vse do tistih, odlično krojenih po A liniji, morda s poudarkom na ovratniku in napihnjenih oziroma zvončastih rokavih, z V izrezom, svetlečimi gumbi ali opazno zadrgo.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

V bistvu je pletena obleka sama po sebi ponavadi precej nevtralen kos, sploh takrat, ko je midi ali maksi dolžine, brez dekorativnih elementov in v nevtralnih, naravnih odtenkih rjave, bež in podobnih. Tu vskočijo še kako pomembni dodatki, ki pravzaprav poskrbijo, da celotna podoba deluje dodelano in skladno, ne pa dolgočasno in brez domišljije. Slednja je še kako pomembna pri tovrstnih kombinacijah, kjer se lahko tudi to hladno sezono v večji meri poigramo s svilenimi rutami in velikim, opaznim nakitom (sploh so IN verižne ogrlice, veliki uhani in glamurozne broške), s fedora ali bucket klobuki in pletenimi kapami, pa tudi z usnjenimi pasovi in ogromnimi torbicami, v katerih s seboj nosimo skoraj polovico svojega imetja.

Jil Sander
Marni
Saint Laurent
Max Mara
Dolce Gabbana

Nenazadnje ne izpustimo premisleka glede obutve, ki jo dodamo volneni obleki. Tu so tako čez dan kot zvečer močno zaželeni elegantni škornji s srednje visoko, a stabilno peto (sploh v kakšni močni, opazni barvi ali morda v kačjem vzorcu), medtem ko bo naš korak vsekakor varnejši in udobnejši, a še vedno tudi v okviru trenutnih trendov v combat ali chelsea gležnjarju, v nizkih čevljih z ravno platformo in vezalkami ali celo v supergah.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.