Vrača se komplet s krilom, kot trend umirjene elegance

Dejstvo je, da se moda vedno vrača in o tem ni dvoma. Naša navihana gospodična je sestavljena iz zgodovinskih ponovitev, v neprekinjenem toku estetskih referenc, ki imajo svoje korenine v preteklosti in gledajo v prihodnost. Trend, ki se potrjuje v letošnji sezoni, je komplet s krilom, kot oživitev 50., ki je kontaminirala modne piste in očarala zvezdnike.

Chanel poletje 1959

Krilo, ki je postalo klasika ženske garderobe, je leta 1900 predstavila angleška modna hiša John Redfern. Takrat ni bila deležna velike pozornosti, a je postopoma postala uniforma delavk, po inspiraciji Lanvinova večerna obleka, ki se je pojavila leta 1934. V poznih 40. in zgodnjih 50. letih prejšnjega stoletja sta Chanel in Dior predstavila različico iz tvida z ravnin krilom in pa obleko z okroglim krilom, kar je postalo delo tako imenovanega ikoničnega New Looka. V tistem času je bil krilni kostim izjemen uspeh in je postal simbol francoske elegance.

Foto: Getty
Dior jesen zima 2023-24
Amal Clooney
Raimonda Kulikauskiene/Getty Images

V kolekcijah jesen zima 2023-2024 so najpomembnejše modne hiše ponovno prevzele komplet s krilom in tako tudi brezčasni stil, z oprijetimi ali oversized suknjiči in krili različnih dolžin, od kolen do gležnjev. Medtem ko je obleka Chanel ostala zvesta svojemu značilnemu tvidu, se je Saint Laurent by Anthony Vaccarello odločil za bolj moško različico, s prevelikim suknjičem čistih linij in črtastim volnenim pencil krilom. Obema slogoma je bila skupna dolžina krila tik nad koleni, v popolnoma prevzetem vintage duhu. Dior pa je predstavil krilni kostim s kratkim krojenim suknjičem in midi krilom z visokim pasom.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.